EDUCACIÓ
Societat 24/05/2012

Rigau aconsegueix que es retiri el concepte “nacionalisme excloent” d'educació per a la ciutadania

La consellera d'Educació diu que el concepte “nacionalisme excloent” se situava "al costat del terrorisme" a l'assignatura. El sistema de beques no pateix canvis

Joan Faus
1 min

MadridLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha aconseguit que el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, retiri del contingut de l'assignatura d'educació per a la ciutadania el concepte “nacionalisme excloent”, que se situava "al costat del terrorisme".

Rigau ha dit, en declaracions als periodistes després de la Conferència Sectorial d'Educació, que Catalunya ha sigut l'única comunitat autònoma que ha demanat aquest canvi i que no ha rebut suport de cap altra.

La consellera no ha aconseguit cap modificació pel que fa a les beques però ha assegurat que el ministre Wert “estudiarà més a fons” les seves queixes i les d'altres responsables autonòmics. Segons Rigau, a Catalunya les beques més demanades són les compensatòries, és a dir, els casos en què la renda familiar és molt baixa. Amb el nou repartiment a aquests alumnes no només se'ls demana que hagin aprovat l'ESO, sinó que hagin obtingut un sis, obviant que la immensa majoria han obtingut un cinc, perquè el que té un sis normalment intenta anar al batxillerat. És a dir, que quedarien exclosos de beca "aquells que en aquest moment a Catalunya ens interessaria més que en tinguin".

El ministeri, però, ha assegurat que el canvi de nota mínima només afecta les beques-salari, que a banda de pagar la despesa dóna un salari als receptors.

stats