Societat 12/08/2013

Risc alt d'incendi forestal a catorze comarques catalanes aquest dilluns

L'alerta és especialment alta al terç sud del Principat i part de la Catalunya Central

Acn
1 min

BarcelonaCatorze comarques catalanes tenen aquest dilluns un risc alt d'incendi forestal, segons el mapa de previsió de la direcció general de Medi Natural. Les zones més afectades són el terç sud del Principat i part de la Catalunya Central.

De sud a nord, hi ha risc alt a la Terra Alta, Ribera d'Ebre, Priorat, Garrigues, Conca de Barberà, Alt Camp, Anoia, Alt Penedès, Garraf, Baix Llobregat, Vallès Occidental, Bages, Segarra i Alt Empordà.

Aquest cap de setmana, quan hi havia setze comarques amb alt risc d'incendi, especialment al Prelitoral, Protecció Civil ja demanava mantenir la màxima precaució en zones forestals i recordava que està prohibit llençar burilles o llumins.

La DGPC avisa també de la prohibició de fer enlairar fanalets voladors amb flama en zones de perill, fer barbacoes que no estiguin autoritzades o deixar escombraries o deixalles al bosc.

A les urbanitzacions i zones habitades prop del bosc cal extremar les precaucions. A més, cal mantenir netes de fulles, branques i altre material combustible les parcel·les.

stats