Societat 30/01/2013

Desarticulen un grup criminal dedicat a les extorsions, els robatoris violents i el tràfic de drogues al Vallès Occidental

La policia ha detingut 14 persones i ha fet 10 escorcolls

Acn
1 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal que operava en diversos àmbits. Robatoris violents a domicilis, robatoris amb força, tràfic de drogues a mitjana escala, extorsions i cobrament de morosos fent ús de la violència i la intimidació. La policia ha detingut 14 persones, de les quals 9 són a la presó, i ha fet 10 escorcolls. S'han intervingut armes de foc, reals i simulades, material per cometre robatoris violents i substàncies estupefaents.

El grup havia perpetrat robatoris als municipis de Sant Cugat del Vallès, Bellaterra, Rubí i Palau-solità.

La investigació es va iniciar el 22 d'octubre, quan hi va haver un assalt violent a Rubí. Cap a les nou del vespre, dos homes i una dona que anaven encaputxats i armats amb pals van irrompre al domicili d'un matrimoni i, després de lligar-los, els van robar diverses joies. En la fugida, un agent de Mossos d'Esquadra que estava fora de servei va aconseguir detenir la dona, mentre que els dos homes van escapolir-se amb un turisme, a l'interior del qual hi havia un altre integrant del grup que els esperava.

La policia no va aconseguir detenir la resta de membres de la banda fins a la matinada de l'11 de desembre en 10 domicilis de Rubí, Terrassa, Sant Quirze del Vallès i Badia del Vallès.

En aquests pisos els investigadors hi van trobar dues pistoles reals i altres de simulades, diversa munició per a armes de foc, 20 grams de cocaïna, 2 quilograms de marihuana i 40 grams d'haixix, a més d'un turisme d'alta gamma.

Els detinguts, d'edats compreses entre 22 i 45 anys, són de nacionalitat espanyola, romanesa, colombiana, marroquina i algeriana.

stats