SOCIETAT
Societat 09/02/2012

El maquinista de l'accident de Mataró continua en observació, malgrat no tenir "lesions internes"

Alguns dels nou ferits ja han estat donats d'alta. El director de Rodalies de Barcelona admet que el comboi "no anava a la velocitat adequada"

Ara
2 min
Tren accidentat a l'estació Mataró  / ORIOL MIRALLES

BarcelonaUn tren de Rodalies de Renfe ha descarrilat aquest dijous al matí després d'impactar amb el topall de final de via a Mataró. El conductor ha quedat atrapat al vagó i l'han hagut de rescatar els bombers. De moment, continua en observació mentre se li fan les proves pertinents. Tot i això, el neuròleg descarta lesions internes. Alguns dels altres nou ferits, de caràcter lleu, han estat donats d'alta per part dels diferents hospitals en què se'ls ha atès. Al principi del matí, vuit han estat traslladats a l'Hospital de Mataró i dos, que són germans, a Can Ruti, a Badalona.

El maquinista, que és la persona més afectada de tots els que anaven al tren, s'ha estat 90 minuts atrapat dins la cabina fins que els bombers l'han aconseguit treure.

En declaracions a TV3, el director de Rodalies de Barcelona, Miguel Ángel Remacha, ha evitat especular sobre les causes de l'accident, però ha admès que el comboi anava més ràpid del compte. "Evidentment, el tren no anava a la velocitat adequada, però és precipitat extreure la causa de l'accident".

Remacha, a més, ha anunciat que malgrat aquest accident, la línia de Rodalies R1 (Mataró-Maçanet-Massanes) no es veurà afectada perquè la de Mataró és una "estació terminal". Les noves sortides que s'han de produir allí, es faran "des d'altres vies", ha anunciat, per la qual cosa no hi haurà la necessitat de suspendre la partida de combois.

Els Bombers de la Generalitat han desplaçat 9 dotacions i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) hi ha enviat 5 unitats.

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en alerta el pla d'actuació de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril Ferrocat per l'accident.

Segons Renfe, l'accident ha passat a les 9.44 hores, durant les maniobres d'estacionament d'un tren que havia sortit de Molins de Rei a les 8.33 hores. La topada ha estat a la via 4 de l'estació de Mataró.

Renfe ha obert un expedient informatiu per tal d'esclarir les causes de la incidència. A partir d'aquesta investigació, s'haurà de detemrinar si les causes han estat "un error humà o tècniques", segons ha explicat el repsonsable de Rodalies a la demarcació de Barcelona.

És el tercer accident de Renfe a l'àrea metropolitana en pocs mesos. Els dos anteriors van passar a l'estació del Clot per un problema de la capacitat d'accés als túnels ferroviaris de Barcelona. A Mataró ja hi va haver un altre accident de tren l'any 2009.

stats