Societat 15/04/2013

Rouco critica Rajoy pels "passos insuficients" en l'avortament i el matrimoni homosexual

El cardenal considera que "no és fàcil d'entendre" l'actual falta de protecció de la maternitat i del foment de la natalitat

Efe
1 min

MadridEl president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Antonio Maria Rouco Varela, ha exigit al president del govern, Mariano Rajoy, un canvi de legislació sobre l'avortament, l'educació i el matrimoni homosexual. El cardenal considera que "amb els passos que s'han fet cap a la resolució d'aquests greus problemes encara no n'hi ha prou".

En concret, Varela ha dit de l'avortament que l'actual falta de protecció de la maternitat "no és fàcil d'entendre". Per que fa a la llei del matrimoni, afirma que és greument injusta perquè no permet "a tots els espanyols" el dret a ser expressament reconeguts "com a marit o muller". Sobre l'educació, Rouco considera que cal reconèixer el "dret fonamental dels pares a l'elecció de la formació ètica i religiosa que desitgen per als seus fills".

El president de la CEE també ha recordat a tots els polítics catòlics que la seva "responsabilitat" en qüestions morals no admet "cap mena d'excepció". I que si bé el pluralisme social i polític "és legítim", estan "obligats" a mantenir "íntegra" la matriu del que prové del compromís dels catòlics, la "doctrina moral i cristiana".

Varela ha realitzat la demanda aquest dilluns, durant la inauguració de l'assemblea plenària de la CEE, el mateix dia que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'ha reunit per primera vegada amb el nou Papa, Francesc.

stats