Societat 17/05/2019

Rubí Solidari denuncia el govern local per actitud "incendiària" davant de l'obertura del centre de menors

Rebutja les actituds "racistes i classistes" dels veïns i exigeix que es "reconduexi la situació"

Acn
2 min
Una imatge de la concentració d'aquest dilluns contra el centre de menors a Rubí

BarcelonaL'entitat Rubí Solidari, formada per diverses ONG d'aquesta població, denuncia la reacció "poc transparent i incendiària" del govern local del PSC davant de la possible obertura d'un centre de menors al barri de Can Rosés de la ciutat, que acolliria 80 menors migrants no acompanyats. El col·lectiu ha criticat les mobilitzacions "interessades" que s'han dut a terme a l'entorn de l'antic Hotel Terranova, l'edifici on la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) preveu traslladar els menors, i denuncia que alguns veïns utilitzin "un discurs d'odi, xenofòbia, racisme i classisme". L'entitat exigeix "que es recondueixi la situació" i es posi en primer pla "la seguretat de l'entorn i de l'equipament" i l'atenció a uns "nens vulnerables que han tingut un esgarrifós camí d'arribada a Catalunya".

El col·lectiu considera que s'ha creat "una falsa alarma que criminalitza aquests menors" i que "no es correspon amb la realitat en la majoria dels indrets en què existeixen centres d'aquestes característiques". També ha acusat el PSC local "de no donar la informació als veïns de Can Rosés i al conjunt de la població en el moment oportú". Alhora considera que ha aprofitat el moment i ha adoptat aquesta postura "quan falten pocs dies per a les eleccions municipals", per fer campanya, de la mateixa manera que ho va denunciar ahir l'associació Ex-mena.

L'entitat manifesta que cal preservar en tot moment els principis bàsics de la Declaració Universal dels Drets Humans perquè "aquests menors tenen drets i deures, dret a la vida, a la llibertat i la seguretat, a no patir maltractaments, a la lliure circulació, a l'asil, a un ordre social, a una vida digna i al respecte de la comunitat", apunta. Rubí Solidari ha proposat a la plataforma Rubí per la Pau que la concentració mensual que té lloc el quart dijous de mes, i que es farà el dia 23, "estigui dedicada a discutir aquesta situació i a donar suport a una atenció social digna i humana per a aquestes persones".

stats