Un sacerdot de Castelldefels, detingut per exhibicionisme i per pagar menors a canvi de sexe

L'home està a l'espera de passar a disposició judicial

ARA
2 min
Dos menors al carrer

BarcelonaEl Bisbat de Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat) ha apartat de les seves funcions un sacerdot adscrit a la parròquia de Santa Maria de Castelldefels acusat d'exhibicionisme i de demanar favors sexuals a canvi de remuneració a menors d'edat. Així ho ha fet públic el mateix bisbat en un comunicat aquest divendres. El religiós J.M.A.M. va ser detingut dijous i posat en llibertat al cap d'unes hores, després que els Mossos d'Esquadra escorcollessin el seu domicili "en el marc de les diligències prèvies en curs per un presumpte delicte relacionat amb conductes impròpies amb menors, esdevingut fora del recinte i de les activitats parroquials". El bisbat es va assabentar del cas el mateix dijous, després de l'avís de les autoritats judicials.

L'home està a l'espera de passar a disposició judicial, i de moment se li ha prohibit que exerceixi el ministeri sacerdotal, a banda que la diòcesi iniciarà el "corresponent procés canònic". D'aquesta manera, el bisbat durà a terme la seva pròpia investigació i es posa a disposició de la justícia per col·laborar de "forma oberta i franca".

"El Bisbat de Sant Feliu de Llobregat vol manifestar la seva consternació i la seva tristesa pels fets que li van ser comunicats en el dia d'ahir entorn d'un presumpte cas de conductes sexuals impròpies cap a menors per part de J.M.A.M., prevere extradiocesà adscrit a la parròquia de Santa Maria de Castelldefels", ha indicat el bisbat, que d'aquesta manera tindria, en cas de confirmar-se les acusacions, el primer cas relacionat amb pràctiques sexuals d'un dels seus membres en els seus 18 anys d'existència. En el seu comunicat han reiterat el "rebuig" i "condemna" a tota "conducta relacionada amb abusos o qualsevol altre tipus de violència".

stats