Societat 18/11/2013

Salou aprova el nou repartiment d'ingressos amb Vila-seca per PortAventura i BCN World

L'acord del CRT (Consorci Recreatiu i Turístic) preveu distribuir la fiscalitat en un 57% per a Salou i un 43% per a Vila-seca

Acn
2 min
Els regidors del plenari de Salou voten la nova fiscalitat del CRT i les inversions acordades amb la Generalitat

SalouEl ple de l'Ajuntament de Salou ha aprovat aquest dilluns el nou acord del Consorci Recreatiu i Turístic (CRT) sobre el repartiment de la fiscalitat que generin PortAventura i BCN World, del 57% per a Salou i el 43% per a Vila-seca, per als propers 20 anys.

També s'han aprovat els projectes d'inversió per valor de 30 milions d'euros que la Generalitat executarà a proposta del consistori per compensar la pèrdua d'ingressos del municipi amb el nou repartiment, i que suposaran una "segona gran transformació al municipi", segons l'alcalde de Salou, Pere Granados.

L'acord ha posat punt final a dos anys de negociació amb la Generalitat de Catalunya pel repartiment de la fiscalitat del CRT. En el plenari extraordinari celebrat aquest dilluns al migdia a Salou s'ha acordat, amb el vistiplau de 13 regidors (CiU, PP, RDS i un regidor d'UTPS), la nova proposta de fiscalitat del CRT, però que només s'aplicarà estrictament al sostre edificable previst a la llei 2/89 –600.000 metres quadrats de sostre–, i per a un termini limitat en el temps de 20 anys.

Aquest acord determina, doncs, que fora del que preveu la llei 2/89 correspondrà a cada municipi percebre la totalitat dels recursos fiscals que es generin a cada un dels seus respectius territoris. L'alcalde ha destacat que "aquesta proporció del 57-43 només s'aplicarà a una part molt petita del conjunt del CRT, ja que només se cenyeix als 600.000 m2 de sostre que permet la llei 2/89 –entre els quals hi ha PortAventura, que n'ha consumit 200.000–, i hem de pensar que només el primer complex turístic del BCN World pràcticament ja l'exhaureix".

Granados ha destacat que les negociacions d'aquests dos darrers anys han sigut "molt dures", però que finalment "s'ha arribat a un gran acord en què la nostra ciutat hi guanya amb un seguit de compensacions en obres valorades en uns 30 milions que signifiquen una gran transformació del municipi", ha apuntat.

El pacte es materialitzarà aquest dimarts al Palau de la Generalitat, amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell.

El conjunt d'inversions que es duran a terme dins aquest acord marc són el desviament i endegament del barranc de Barenys; les estacions de bombament de Cala Crancs, Maripins i Pla de Maset, Camí del Racó, Platja Llarga i Mirador de Salou; la canalització de les aigües pluvials del carrer Barcelona-Espigó del Moll i de la plaça de l'11 de Setembre fins al carrer Barcelona; el vial de connexió entre el centre urbà de Salou i el Parc a través del traçat actual del ferrocarril –eix cívic– i, finalment, la variant de la plaça Europa adaptada a les necessitats urbanístiques i de mobilitat que esdevinguin en el desenvolupament de BCN World.

stats