Societat 18/04/2012

Els jubilats pagaran fins a 18 euros al mes pels medicaments

Els pensionistes amb prestacions inferiors als 18.000 euros pagaran un màxim de 8 euros al mes, la resta un màxim de 18 euros. La població activa pagarà un 50%, un 40% si cobren 18.000 euros i un 60% si cobren més de 100.000. Només se salven els aturats sense ajuda i els jubilats més pobres

Joan Faus
1 min

MadridLa ministra de Sanitat, Ana Mato, ha dit avui que els aturats sense prestació i les persones que rebin pensions no contributives o rendes d'inserció no hauran de pagar medicaments. Els pensionistes amb prestacions inferiors als 18.000 euros pagaran un màxim de 8 euros al mes en medicaments, mentre que la resta de pensionistes un màxim de 18 euros al mes.

Les persones amb feina que guanyin més de 100.000 euros l'any pagaran un 60% del preu de les receptes mèdiques, les estiguin exemptes de fer la declaració de la renda pagaran el 40% i la resta el 50%. Fins ara tots els assalariats pagaven el 40%.

Mato ha assegurat que “l'atenció sanitària continuarà sent gratuïta” després de les més de quatre hores de reunió del consell interterritorial, en què s'ha acordat amb els consellers de les comunitats autònomes que “no hi haurà cap tipus de copagament”.

La ministra ha avançat també altres mesures amb les quals espera que les comunitats autònomes estalviïn 7.000 milions d'euros “o més”. Una de les altres mesures més destacades és que les caixes de medicaments tindran un nombre concret de pastilles, “adequades al tractament” del pacient, perquè no en sobrin. En aquest sentit, Mato ha dit que l'any passat es van llançar medicaments per valor de 1.200 milions d'euros.

S'estableix també una cartera bàsica de serveis, una central de compra de medicaments per abaixar-ne els preus i es limita l'anomenat turisme sanitari.

stats