Societat 22/12/2020

Salut preveu haver administrat la primera dosi de la vacuna als geriàtrics en un termini de deu dies a partir de diumenge

No es vacunarà les persones que siguin positives o tinguin símptomes compatibles amb el covid-19

Ara
1 min
Interior d'una residència d'avis amb personal protegit per evitar contagis.

BarcelonaEl departament de Salut preveu haver administrat la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus a les residències geriàtriques, tant als usuaris com al personal, en un termini deu dies a partir d'aquest diumenge. Ho ha assegurat aquest dimarts a TV3 la subdirectora general de Promoció de la Salut de la Generalitat, Carmen Cabezas. Serà una primera tongada d'unes 200.000 vacunes que arribarà a unes 104.000 persones a les 1.408 residències catalanes.

Durant el primer trimestre del 2021 s'espera arribar a cobrir la primera etapa, que inclou els professionals sanitaris, persones amb dependència reconeguda de grau tres i les persones que en tenen cura. En total, unes 450.000 persones i 900.000 dosis, segons Cabezas.

Mig miler d'infermeres voluntàries repartides en 26 equips es distribuiran arreu del territori per començar a administrar la vacuna a partir d'aquest diumenge. La vacuna, la que ha elaborat la multinacional Pfizer, la primera autoritzada per la Unió Europea, es transportarà en neveres portàtils fins al punt de vacunació.

stats