SALUT
Societat 20/06/2013

Salut nega les vinculacions de Padrosa amb l'empresa privada mentre és director del CatSalut

El departament reconeix, però, que continuava sent titular d'alguns poders a Corporación Fisiogestión quan va prendre possessió del càrrec públic

Ara
1 min

BarcelonaEl departament de Salut ha negat que Padrosa tingués contactes amb l'empresa privada alhora que ocupa el càrrec de director del CatSalut. En un comunicat explica que el 7 de gener del 2011, Josep Maria Padrosa va prendre possessió del càrrec públic i que un dia abans –el 6 de gener del 2011–havia finalitzat les seves funcions i responsabilitats com a director general de la Corporación Fisiogestión.

Tot i així, Salut introdueix alguns matisos, com el fet que continuava sent titular d'alguns poders en l'empresa privada, que "havien d'haver estat revocats per la Corporació en el moment del seu cessament". El comunicat afegeix que Padrosa "era desconeixedor que els poders no havien estat revocats, ja que no li corresponia a ell fer-ho".

Respecte als concursos d'adjudicació sobre els quals l'Ofcina Antifrau investiga Padrosa, el departament de Salut detalla que "Josep Maria Padrosa no ha participat en cap dels processos d'adjudicació relatius a la contractació de la gestió de serveis de prestació de rehabilitació física i de logopèdia en la modalitat ambulatòria i domiciliària, àmbit d'actuació de la Corporación Fisiogestión". També argumenta que no ha intervingut en les deliberacions del CatSalut ni dels òrgans de contractació.

De fet, Salut justifica que l'any 2006 es va ajudicar a Corporación Fisiogestión un 33% del total de la rehabilitació de Catalunya, mentre que l'any 2011 la xifra va disminuir fins al 31%. Segons el departament, aquesta reducció d'assignació respon als mateixos criteris que a la resta de proveïdors del sistema sanitari públic entre els anys 2011 i 2012.

Salut ha demanat que el conseller Boi Ruiz i el director del CatSalut, Josep Maria Padrosa, compareguin a la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya.

stats