Salut
Societat Salut 26/10/2022

Arriba a Barcelona un nen amb un tumor cerebral que no es podia operar a Mèxic

Un empresari que no es vol identificar ha pagat els gairebé 200.000 euros del vol des de Cancún fins a Barcelona

ARA
2 min
Una imatge de l'Oliver, a l'hospital de Cancún on estava ingressat, compartida al compte del seu pare.

BarcelonaHa arribat a Barcelona Oliver Romero, el nen espanyol de dos anys i mig amb un tumor cerebral que no es podia operar a Mèxic, el país on viu la família, d'origen malagueny. L'avió medicalitzat, que costa cap a 200.000 euros i que ha pagat un empresari espanyol que prefereix mantenir l'anonimat, ha aterrat a la capital catalana passades les 11 del matí, i el petit ha estat traslladat directament a l'Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues de Llobregat, que es va oferir a tractar-lo quan va saber de la negativa del centre mexicà. La criatura, que ha viatjat amb la seva mare Lena, haurà de passar la preceptiva valoració mèdica abans de la intervenció.

Els pares del nen, que resideixen a Mèxic, el van portar a l'hospital el 13 d'octubre passat al notar que li costava caminar, estava apàtic i feble i havia perdut la gana. Per les proves li van diagnosticar un tumor cerebral a la fossa posterior i també hidrocefàlia, és a dir, acumulació d'una quantitat excessiva de líquid cefalorraquidi al cervell. En qüestió de dies el seu estat va empitjorar notablement, fins al punt que l'Oliver va deixar de menjar, parlar i caminar, per la qual cosa dimecres passat li van extreure d'urgència el líquid que li pressionava el cervell i li feia perdre funcions cognitives.

No obstant això, l'hospital mexicà en el qual l'Oliver estava ingressat no va gosar extirpar-li el tumor i li donava "entre quinze dies i un mes d'esperança de vida". Un cop es va decidir que volien tenir una oportunitat al centre barceloní, la família es va topar amb un altre problema: la negativa de les companyies aèries comercials que es negaven a acceptar el petit com a viatger pels riscos que podia córrer la seva salut. Finalment, l'empresari anònim s'ha fet càrrec de les despeses del desplaçament contractant un avió medicalitzat.

Tot i que el tumor "és molt gran i està molt a prop del tronc encefàlic", l'Oliver ara "està millor", més animat, i ha recuperat certa mobilitat, però continua sent urgent operar-lo per evitar que el tumor s'escampi, ha explicat el seu oncle que resideix a Barcelona. Al conèixer el seu cas per les xarxes socials, Sant Joan de Déu de Barcelona es va posar en contacte amb la família i es va oferir a tornar a valorar l'Oliver per veure quin tractament necessita. De moment, fonts del centre han explicat a l'ARA que el petit està ingressat i que en les pròximes hores serà sotmès a les proves.

stats