Societat 07/08/2019

Sant Andreu pacifica la seva gran artèria

Finalitzen les obres per reduir la presència de cotxes al carrer Gran de Sant Andreu

Jordi Mumbrú
2 min
Sant Andreu pacifica la seva gran artèria

BarcelonaLes obres per reduir la velocitat al carrer Gran de Sant Andreu ja s'han acabat, i aquest matí la nova regidora del districte, Lucía Martín, i l'alcaldessa accidental, Janet Sanz, han visitat el nou espai. "Hem pacificat una de les artèries més transitades del poble de Sant Andreu", ha celebrat Sanz. Les obres han consistit a treure les voreres per convertir el carrer en plataforma única, reduir els espais de càrrega i descàrrega i plantar-hi jardineres. A més, s'ha modificat el sentit de la direcció entre la plaça Mossèn Clapés i el carrer Malats (ara és de sortida), per evitar el pas dels vehicles que usaven el carrer Gran de Sant Andreu per entrar a la ciutat travessant el districte. Sanz ha recordat que aquest canvi té al darrere "una llarga reivindicació" i ha destacat que afavorirà "el comerç de proximitat".

Les obres han costat 5 milions d'euros i han servit per transformar 850 metres de carrer, el tram comprès entre Joan Torras i Onze de Setembre. Els treballs seguiran durant aquest mandat per acabar de transformar el tram de carrer que queda pendent, des de la plaça Mossèn Clapés fins al carrer d'Agustí Milà. L'obra també ha servit per millorar alguns carrers pròxims, com ara un tram del carrer Malats o de Rubén Darío.

La regidora del districte, Lucía Martín, ha recordat que a més del procés participatiu per decidir la transformació del carrer (que inicialment comptava amb l'oposició d'alguns comerciants) s'han anat fent també reunions periòdiques a mesura que avançaven les obres. La percepció dels veïns és majoritàriament bona, tot i que encara queden alguns aspectes per solucionar, com per exemple la càrrega i descàrrega dels vehicles. Durant la mateixa roda de premsa, fins a cinc furgonetes han estacionat a la plaça del Comerç i han dificultat el pas dels vianants. Martín ha explicat que els agents de la Guàrdia Urbana "ja han començat a posar sancions" i ha assegurat que seguiran atents. Sanz, per la seva banda, ha apuntat que "tota reforma necessita període d'adaptació".

L'estació de Renfe, desbloquejada

Janet Sanz també ha celebrat que s'hagi desbloquejat l'estació de Rodalies de Sant Andreu Comtal. El ministeri de Foment va rescindir fa dos anys el contracte d'obres de reforma després de detectar-hi unes possibles irregularitats. L'últim consell de ministres del govern en funcions ha desbloquejat el projecte i ara ja es pot tornar a licitar. Les obres de reforma, que a més de millorar l'estació han d'ajudar a connectar millor els barris del voltant, podrien començar el 2020.

stats