Societat 04/09/2017

Sant Cugat estrena dos radars de tram a la C-16

A la xarxa viària catalana ja hi ha 19 detectors de velocitat d'aquest tipus

Ara
2 min
Radar situat a un pòrtic de l'A-2 Sud en direcció Barcelona./ ACN

BarcelonaEl Servei Català de Trànsit (SCT) ha posat en funcionament aquest dilluns dos nous radars de tram a Sant Cugat del Vallès amb l'objectiu de reduir la sinistralitat i seguir les directrius que marca el Pla Estratègic de Seguretat Viària 2014-2020. Els nous radars se situen a la C-16 a Sant Cugat del Vallès, un en cada sentit de la circulació, amb un cinemòmetre ubicat en la via en sentit Terrassa que controlarà la velocitat al llarg d'un tram de 2,55 quilòmetres. Aquests nous radars per tram se sumen als 17 que ja existien a Catalunya.

El radar ubicat en sentit Barcelona actuarà en un tram de 3,53 quilòmetres, un espai de carretera que compta amb un límit màxim de velocitat permès de 110 km/h.

Aquest sistema de control de la velocitat mitjana funciona a través d'un equipament de reconeixement de matrícules situat a l'inici i al final del tram controlat que mesura el temps de recorregut i calcula la velocitat mitjana per determinar si s'ha superat el límit màxim de velocitat permès.

Aquests cinemòmetres tenen l'objectiu de prolongar l'efecte de la reducció de velocitat durant diversos quilòmetres per fer un espai viari segur.

Segons el SCT, els controls de velocitat de tram presenten avantatges, com ara evitar frenades sobtades, cobrir de forma efectiva un tram sencer de via, obtenir velocitats uniformes en tot el tram o funcionar com un element dissuasiu de gran efectivitat per als conductors. Actualment ja funcionen 19 radars de tram en el conjunt de la xarxa viària catalana en punts com la C-58 entre Sabadell i Badia del Vallès en sentit Barcelona o l'AP-7 entre Ulldecona i Amposta en sentit Tarragona. En total, ja hi ha 103,84 quilòmetres de la xarxa controlats per aquest sistema de velocitat mitjana.

stats