Societat 22/05/2015

Santi Vila s'indigna amb les paraules de Sáenz de Santamaría sobre Rodalies i les titlla d'"inadmissibles"

La vicepresidenta del govern espanyol ha dit que per cada euro invertit a Madrid aquesta legislatura se n'han invertit dos a Barcelona. El conseller li recorda que del pla de Rodalies del 2009, a Madrid se n'ha executat el 100% i a Catalunya només el 7%

Ara
1 min
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha visitat l'estació del TAV / ACN

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha atribuït a "la barreja de malícia i desconeixement" les consideracions de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, sobre les inversions estatals a la xarxa catalana de Rodalies, i les ha titllat d'"inadmissibles". La vicepresidenta ha dit aquest migdia que per "cada euro invertit a Madrid aquesta legislatura, se n'han invertit dos a Catalunya". Per al conseller, només aquesta combinació explica que "puguin tenir l’atreviment de dir que s’han fet més inversions a Catalunya que al conjunt de l’Estat" en la xarxa ferroviària de Rodalies.

Vila ha emfasitzat que "totes les xifres els desacrediten sense cap mena de dubte" i, en aquest sentit, ha recordat "el pla de Rodalies que es va fer a Madrid entre el 2009 i el 2015, que va tenir un nivell d’execució del 100%". Aquest grau de compliment contrasta "amb un pla de Rodalies pactat també el 2009 amb el govern de Catalunya de 4.000 milions d'euros i que amb prou feines ha tingut un grau d’execució d’un 7%".

Per tot això, el conseller Vila ha convidat la vicepresidenta a "venir aquí a Barcelona, el dia que vulgui, a fer un passeig" en tren "i que sigui l’atzar qui digui si tenim incidències o no en el nostre sistema de Rodalies".

stats