Societat 09/09/2014

La Sareb cedirà l'edifici ocupat per la PAH a Sabadell a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya

L'immoble es troba dins el pack de 600 habitatges que la Generalitat rebrà per destinar-los a lloguer social

Acn
2 min
Membres de la PAH de Sabadell reclamen aturar el desallotjament del bloc on viuen, davant els Jutjats de la ciutat.

BarcelonaLa Sareb -coneguda com banc dolent- cedirà finalment a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya l'edifici ocupat fa més d'un any per la PAH a Sabadell. L'immoble -que consta de 40 pisos en els quals hi viuen 146 persones, 58 de les quals són menors- es troba dins el pack de 600 habitatges que la Generalitat rebrà per gestionar-los i destinar-los a lloguer social. El departament de Territori i Sostenibilitat preveu que aquest mateix mes de setembre es formalitzi la cessió dels primers habitatges de la Sareb en poblacions considerades de demanda social acreditada. Entre els 72 municipis que tenen aquesta consideració, i que poden veure's beneficiats per aquesta cessió, hi ha Salt (Gironès), Girona i Sabadell.

Després de diferents reunions celebrades al mes de juliol, entre la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Sabadell, i amb l'assistència de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, va acordar-se que la Generalitat obrís negociacions amb la propietària, la Sareb, per aconseguir la cessió d'aquest bloc d'habitatges dins del paquet de 600 pisos que formen part del conveni signat el passat mes de juliol.

Després de les converses mantingudes amb la Sareb, aquesta ha confirmat la cessió d'aquest bloc i, a partir d'aquest moment, l'Agència d'Habitatge de Catalunya efectuarà els tràmits necessaris per acreditar que les famílies que viuen a l'edifici compleixen els requisits per a ser beneficiaris, i així regularitzar-ne l'ús corresponent mitjançant un contracte de lloguer (amb una quota mensual reduïda de 150 a 400 euros).

La PAH de Sabadell ha reaccionat a l'anunci de la cessió de l'edifici en un missatge a Twitter: "Arrel de la notícia q ha sortit avui sobre la cessió del bloc d Gràcia a la Generalitat, estem treballant en el tema, en breu us informarem".

stats