Societat 10/11/2013

Un satèl·lit d'una tona, a punt de caure a la Terra

L'aparell caurà fragmentat. L'Agència Espacial Europea desconeix els llocs d'impacte, però Protecció Civil italiana està en estat d'alerta

Agències
1 min

RomaUn satèl·lit d'una tona de pes està a punt de caure a la Terra. El satèl·lit, que ja no té combustible, ha iniciat la seva caiguda, però des de l'Agència Espacial Europea s'afirma que resulta impossible conèixer amb antelació els llocs on pot impactar. Els científics creuen que 250 quilos es desintegraran de forma fulminant quan l'aparell entri en contacte amb l'atmosfera. La resta, 750 quilos, caurà en fragments de fins a 90 quilos. L'impacte es pot produir durant la matinada de dilluns.

Tot i que des de l'Agència Espacial Europea s'insisteix que el risc que el satèl·lit caigui damunt zones habitades és "mínim", el cert és que Protecció Civil italiana està en estat d'alerta davant l'eventualitat que part de l'aparell impacti aquesta nit a Itàlia, en concret a les regions de la Vall d'Aosta, el Piemont, la Ligúria i l'illa de Sardenya. Dilluns, el risc afecta el sud d'Itàlia, Molise, la Campània, la Basilicata, Calàbria i l'illa de Sicília.

stats