SOCIETAT
Societat 04/05/2012

El secretari d'estat de Seguretat diu que enviarà la policia a Barcelona "quan calgui" i que "Catalunya és Espanya"

Ignacio Ulloa defensa la participació de la policia estatal en el dispositiu del BCE i diu que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil va alliberar els Mossos d'algunes de les seves funcions i això va facilitar les tasques de seguretat ciutadana

Laura Díaz-roig
2 min
El secretari d'Estat de Seguretat, Ignacio Ulloa, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, durant el balanç del dispositiu policial aquest divendres a la Delegació del govern espanyol / ACN

BarcelonaEl secretari de Seguretat de l'Estat, Ignacio Ulloa, ha defensat avui la participació de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil en el dispositiu de seguretat per la cimera del Banc Central Europeu (BCE) a Barcelona i ha destacat que "no s'hauria pogut gestionar només amb unes quantes unitats".

En una roda de premsa de balanç, Ulloa ha destacat "l'exemple de col·laboració i coordinació" entre els diversos cossos policials i ha assegurat que la policia estatal va alliberar d'algunes de les seves funcions els Mossos, la qual cosa va facilitar l'exercici de les seves tasques de seguretat ciutadana.

"Barcelona torna ser la ciutat que sempre ha sigut, oberta i tolerant", ha dit el secretari, que ha subratllat que el dispositiu ha provocat un efecte preventiu i dissuasiu. Creu que els violents no van sortir a manifestar-se perquè hi havia molta pressió policial i que per això van preferir fer-ho per les xarxes socials. "Ha quedat demostrat que quan hi ha control no surten al carrer", ha dit Ulloa, que creu que no es podia "tolerar" que els violents convertissin Barcelona en "un camp de mines o una batalla campal"

Ha recordat que "Catalunya és Espanya" i ha dit que tornaran "quan faci falta" si se'ls ho demana. "Més enllà d'uniformes i discursos competencials, els ciutadans volen efectivitat", ha destacat.

Malgrat que el director dels Mossos, Manel Prat, va dir ahir en declaracions a la Cadena SER que "en principi la cimera no seria objecte d'una acció reivindicativa", Ulloa ha recordat que hi havia un informe de risc que ell mateix va entregar a la conselleria d'Interior.

31 detinguts per la suspensió de l'espai Schengen

Ulloa ha explicat que no s'ha registrat cap incidència durant el desenvolupament de la cimera. Tot i així, la suspensió de l'espai Schengen ha servit per detenir 31 persones amb ordres de recerca i captura i rebutjar l'entrada de 56, la majoria amb antecedents policials a altres països.

El secretari no ha volgut fer una estimació del cost del dispositiu però ha destacat que és "raonable" i que en matèria de seguretat no es pot fer una anàlisi cost-benefici. "Qualsevol esdeveniment esportiu important, com un Madrid-Barça, costa el mateix i ningú protesta", ha criticat.

stats