Violència sexual
Societat 23/12/2022

Segona denúncia per agressió sexual contra el periodista Saül Gordillo

L'exdirector de Catalunya Ràdio va negar els fets davant dels Mossos

2 min
El periodista Saül Gordillo en una imatge d’arxiu.

BarcelonaSegona denúncia per agressió sexual contra el director del diari digital Principal i exdirector de Catalunya Ràdio Saül Gordillo. Tal com ha avançat SER Catalunya, una segona treballadora del mitjà ha presentat una denúncia per una presumpta agressió sexual que també hauria passat la matinada de l'1 de desembre, durant el sopar de Nadal de l'empresa.

Dimecres aquest diari va avançar el primer cas. Una treballadora de 23 anys que relata que l'agressió s'hauria produït a la barra del local, mentre demanaven una copa, pocs minuts abans de les 3 de la matinada de l'1 de desembre. Aquest diari tenia coneixement d'un segon cas que afectava Gordillo, però va decidir esperar que la jove posés la denúncia per respectar els temps de la denunciant.

El periodista va declarar davant dels Mossos ahir dijous –quan només havia transcendit una denúncia–. Va negar els fets que se li imputaven i va assegurar que aquella nit havia begut molt. 

També ha parlat abans que es conegués aquest segon cas el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, que ha manifestat la seva “indignació” pel cas. Als micròfons de SER Catalunya, el màxim responsable del departament ha assegurat que es tracta d'un fet "inqualificable" perquè és "un atemptat contra la dignitat i la llibertat de les dones".

Els Mossos d'Esquadra estan analitzant les imatges de la sala Apolo de la nit de l'1 de desembre per determinar si es veu la primera de les agressions denunciades, tal com va demanar la part demandant. El grup 8TV, del qual forma part el diari digital Principal, va activar el protocol contra les agressions sexuals per donar resposta a la situació que afecta les seves treballadores. La direcció hauria decidit, de moment, apartar Gordillo de la feina durant vuit dies, segons ha pogut confirmar TV3.

Durant el sopar d'empresa que va celebrar la redacció del Principal es va fer un intercanvi de regals en què cadascun dels treballadors havia de portar una cosa que no fes servir, però en aquest cas relacionada amb el Nadal. La sorpresa dels integrants de la redacció va ser, segons consta en la denúncia de la primera noia, quan van veure que Gordillo havia dut una caixa de preservatius, "fent-ne broma i ostentació".

stats