Societat 10/09/2019

Segresten un home durant 30 hores a Amposta per reclamar 10.000 euros a la família

Els Mossos detenen els autors del rapte, que van torturar la víctima, amb qui es coneixien de l'Índia

P.e.
2 min
Agents dels Mossos entrant al domicili d'Amposta on havien retingut l'home

BarcelonaUna trucada feta des de l'Índia alertava d'un segrest a Amposta: un home assegurava que estaven retenint el seu cunyat. Va ser el 5 de setembre i la denúncia telefònica la va rebre la comissaria dels Mossos d'Esquadra d'aquest municipi. Abans els raptors havien trucat a l'Índia per comunicar el segrest a la germana de la víctima. Li reclamaven 450.000 rupies, uns 10.000 euros, que havia de pagar com a molt tard el 9 de setembre; si no, amenaçaven amb matar l'home. Per demostrar que l'havien retingut, van enviar a la família diverses imatges on se'l podia veure lligat i amb diverses contusions. La policia ha detingut tres homes com a autors del segrest.

La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos va obrir una investigació per localitzar la víctima i assessorar la família. Els agents van saber que els raptors coneixien la víctima i la seva família, amb els quals ja havien coincidit a l'Índia perquè vivien en pobles molt propers. També van descobrir que el segrest s'havia fet per passar comptes d'un deute que la víctima tenia amb un dels autors. De fet, l'home a qui li devia els diners va idear el segrest i per això el 4 de setembre, sota l'argument de resoldre el deute pendent, va proposar a la víctima que anés al seu domicili.

Un cop a l'habitatge, amb l'ajuda dels altres raptors, van lligar l'home i el van començar a colpejar, vexar i insultar. La víctima va ser torturada, amb agressions contínues, durant gairebé 30 hores. Els autors ho van gravar amb el mòbil i ho van enviar a la família, per fer pressió perquè paguessin el rescat. El 5 de setembre els investigadors tenien identificats els raptors i el lloc on l'home estava retingut, però la família ja havia pagat una part dels diners. Això havia provocat que els autors, a les 21.00 h, haguessin alliberat la víctima.

Unes hores més tard, el 6 de setembre a la matinada, els Mossos van detenir a Amposta tres dels quatre raptors. També van entrar al domicili on havien retingut l'home. En l'escorcoll van trobar diversos objectes de la víctima i elements que acreditaven la participació dels detinguts tant en el segrest com en la tortura. Als arrestats, de 24, 33 i 36 anys i de nacionalitat índia, se'ls atribueixen els delictes de segrest, lesions, tracte degradant, vexatori i rotatori amb violència. Dos dels detinguts van entrar a presó i el tercer va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Aquest ha sigut el tercer segrest que els Mossos han resolt aquest any a les Terres de l'Ebre. Tots els casos s'han pogut aclarir en menys de 24 hores.

stats