Societat 22/08/2015

Senegalesos de Salou demanen perdó pels avalots i confien que es restableixi la convivència

No han valorat el procés judicial per la mort del venedor de 'top manta' que va encendre les protestes

Acn
2 min
Khadim Kane (dreta), portaveu de l'Associació de Senegalesos de Salou, i Ibrahima Sylla, germà de l'home mort

SalouRepresentants de l'Associació Comunitat de Senegalesos de Salou han condemnat avui els avalots del dia 11 arran de la mort del venedor de 'top manta' Mor Sylla en una operació policial. Han demanat disculpes als veïns i botiguers per les destrosses del mobiliari urbà i alguns locals i han dit que confien que es restableixi la convivència, que era "modèlica" abans de la setmana passada.

"La justícia ja farà la seva feina", respecte la mort de Sylla "i el col·lectiu senegalès estem avui per condemnar els fets i demanar disculpes a la gent del poble i especialment als comerciants", ha dit Khadim Kane, un dels representants de l'entitat. El germà de la víctima, Ibrahima Sylla, sense valorar el procés judicial en marxa als jutjats de Tarragona, ha explicat que dimarts es repatriarà al Senegal el cos de l'home amb els diners aplegats sobretot per la seva família, que viu repartida en diferents països.

Onze dies després dels aldarulls de Salou arran de la mort de Mor Sylla, representants de l'associació de la comunitat de senegalesos de Salou han fet una en roda de premsa per valorar els fets. Kane, ha llegit un breu manifest en què ha condemnat els incidents i s'ha disculpat davant la ciutadania en nom de la comunitat.

"En primer lloc volem expressar el gran dolor que sentim per la pèrdua del nostre compatriota i condemnar els actes ocorreguts i demanar disculpes als salouencs, especialment als comerciants i a totes les persones afectades", ha llegit. El col·lectiu ha lamentat els "desagradables" incidents "en una ciutat a la qual ens sentim units i estimats", així com també els danys al mobiliari urbà i als comerços.

Khane ha dit que acataran "allò que decideixi la justícia i la legislació vigent" i s'ha mostrat confiat que la convivència, que durant anys ha sigut "modèlica", es mantingui i la situació pugui tornar a la normalitat. Els representants del col·lectiu han evitat valorar el procés judicial que instrueix el jutjat número 4 de Tarragona.

Durant aquesta setmana, el magistrat ha pres declaració al germà, que va denunciar els fets als jutjats, i a cinc companys de pis i tres veïns -testimonis protegits- que van veure com queia Sylla. Tots han declarat que no van veure contacte físic entre el manter i els Mossos d'Esquadra abans que l'home es precipités daltabaix del balcó d'un tercer pis.

Després de prendre declaració als testimonis, dilluns el magistrat farà una inspecció ocular al pis des d'on va caure Sylla, al número 3 de la plaça Sant Jordi de Salou.

stats