Societat 21/08/2015

El jutge comprovarà dilluns el balcó on va morir el manter de Salou

Els cinc companys de pis de Mor Sylla i tres testimonis protegits han declarat que no van veure que cap policia el toqués abans de la caiguda

Ara
1 min
Ibrahima Sylla, germà de l'home mort a Salou, mirant cap al carrer des del balcó on es van produir els fets / ACN

BarcelonaEl jutge degà de Tarragona, que investiga la mort del venedor de 'top manta' Mor Sylla la setmana passada a Salou, farà dilluns una "inspecció ocular" del balcó i el pis des d'on va caure, una tercera planta del número 3 de la plaça de Sant Jordi. La comprovació hauria de servir per acabar d'aclarir la mort de Sylla, que va provocar la protesta dels senegalesos de la població.

El jutge ha decidit fer la inspecció ocular després d'escoltar les declaracions de tots els testimonis: els cinc companys de pis de Sylla, el germà de la víctima –que no era al pis en el moment dels fets– i tres veïns de Salou que van veure la mort de l'home d'origen senegalès. Cap dels testimonis va veure que cap agent toqués Sylla abans que caigués, segons han declarat.

La versió dels Mossos és que quan els agents van entrar al pis Sylla va anar al balcó, i quan una agent s'hi va acostar ell es va enfilar a la barana del balcó, va relliscar i va caure. Es va intentar agafar al tendal del pis de sota però no se'n va sortir. La caiguda va ser mortal.

Un dels companys de pis de Sylla havia declarat als mitjans de comunicació que en realitat els agents l'havien empès i el germà del mort, Ibrahima Sylla, va denunciar els fets. Amb tot, el company de pis es va desdir de la seva declaració i al jutge li va dir que no havia vist que cap mosso toqués Sylla.

stats