Societat 02/12/2014

S'ensorra una casa habitada de dues plantes a Miralcamp sense causar ferits

Hi vivien dues persones grans que fa unes dies s'havien traslladat a la part del darrera fa uns dies perquè havien sentit cruixir l'estructura de l'edifici

Acn
2 min
Camions dels Bombers al davant de la casa parcialment esfondrada a Miralcamp / ACN

MiralcampUna casa habitada de dues plantes s'ha ensorrat aquest dimarts al migdia sense causar ferits a Miralcamp (Pla d'Urgell). En concret, s'ha enfonsat la part del davant de l'habitatge i només s'ha mantingut en peu la façana. En el moment des fets, dues persones grans es trobaven al seu interior, però a la part del darrera, on fa dies s'hi havien traslladat preventivament després d'haver sentit cruixits en l'estructura de l'habitatge. Segons han explicat els Bombers de la Generalitat, l'ensorrament s'ha produït a un quart i mig de dues del migdia a l'avinguda Doctor Garcia Teixidor, número 9.

Fins al lloc, s'hi han desplaçat vuit dotacions dels Bombers de la Generalitat, que concentren les seves tasques en desenrunar la part del davant de l'edifici. També han evacuat les dues persones grans a través del balcó, on es trobaven en el moment dels fets, ja que, per precaució, no han permès que baixessin al carrer per l'interior de l'habitatge que no s'ha esfondrat.

Tant des de Bombers com des de l'Ajuntament de Miralcamp s'ha apuntat a les pluges caigudes els darrers dies com a possible detonant de l'ensorrament ja que el mur que ha caigut era de tova i no hauria aguantat, tot i que no s'ha pogut confirmar aquesta hipòtesi, segons ha dit Xavier Serra, cap de guàrdia de Bombers.

L'alcalde de Miralcamp, Melcior Claramunt, ha explicat que s'ha posat a disposició dels afecats per tot allò que puguin necessitar, els quals plantejaven la possibilitat d'instal·lar-se a casa d'algun familiar, segons l'alcalde. També ha remarcat que els propietaris de la casa ensorrada disposen d'assegurança i que aquesta es podria fer càrrec dels desperfectes i del cost de l'allotjament dels afectats, mentre no puguin tornar a casa seva.

La zona ha quedat abalisada i els serveis tècnics de l'Ajuntament hauran de determinar si cal enderrocar la totalitat de l'edifici.

stats