Societat 21/07/2014

El sector de serveis socials, contra les subhastes de contractes públics

Patronals, sindicats, col·legis professionals i entitats socials reclamen que els serveis d'atenció a les persones deixin d'adjudicar-se a l'opció més econòmica

Ara
1 min
Els representants de les organitzacions, després de la signatura de l'acord. / TAULA DEL TERCER SECTOR

BarcelonaUna desena d'organitzacions del sector de serveis socials han signat aquest dimarts un acord per impulsar la millora de la contractació pública i acabar amb les subhastes d'aquests contractes. Patronals, sindicats, col·legis professionals i entitats socials reclamen a les administracions públiques que els serveis d'atenció a les persones deixin d'adjudicar-se a l'opció més econòmica, com passa ara.

Entre altres mesures, proposen que s'introdueixi un mínim en la valoració qualitativa i que no s'acceptin ofertes econòmiques desproporcionadament baixes.

L'objectiu de l'acord és "preservar la qualitat, viabilitat i sostenibilitat d'uns serveis públics sociosanitaris i d'atenció a la infància, la joventut, la dependència, la discapacitat i a d'altres grups particularment vulnerables", segons ha explicat el vicepresident de la patronal La Confederació i portaveu del grup promotor, Joan Segarra.

Entre les organitzacions que han signat l'acord hi ha les patronals La Confederació, La Unió, ACRA, ACESAP, ASADE, UPIMIR i ACELLEC, els sindicats CCOO i UGT, l'Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya i la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

stats