Societat 11/12/2014

Un cap de setmana per jugar: torna el Dau Barcelona

Fabra i Coats serà l'escenari de la 3a festa de la creativitat en el joc

Ara
3 min

BarcelonaLa Direcció de Creativitat i Innovació de l’Institut de Cultura de Barcelona organitza per tercer any consecutiu Dau Barcelona, una gran festa de la creativitat en el joc, amb l’accent posat en la innovació i l’experimentació que aquest àmbit ofereix, tant per als autors com per als jugadors. Els jocs són sobretot una activitat de creació, un espai obert a l’experimentació. Per això, els focus del festival es fixen cap als autors de jocs.

Dau Barcelona és un festival d’accés lliure adreçat a les famílies, un aparador i un espai d’experimentació de l’ampli ventall dels jocs de taula que hi ha ara mateix a l’abast, i un àmbit de relació de clubs de jocs, de jugadors experimentats i de bloguers.

En aquesta tercera edició, el festival substitueix el subtítol de "festival de jocs de taula" pel de "festival del joc", perquè les activitats ja no estan referides únicament al joc de taula, sinó que incorporen el joc tradicional, el joc de rol, el joc de miniatures i el joc infantil, tots ells amb espais propis a la Fabra i Coats.

A part de la programació prevista durant el dia, la sala Josep Bota de la Fabra i Coats estarà oberta tota la nit de dissabte 13 a diumenge 14 per fer- hi l’Off Dau, que enguany gestionarà el club de joc Kritik (Centre Cívic de les Corts), especialistes en organització de jornades de jocs per a públic familiar. Els afeccionats agraeixen disposar d’un espai on jugar tota la nit i on poden portar i jugar els seus propis jocs.

Gala dels Premis Dau Barcelona

El Dau Barcelona va incorporar l'any passat un acte de gala destinat als editors, els autors, els afeccionats i els mitjans de comunicació: el lliurament dels Premis Dau Barcelona. La gala d'enguany serà retransmesa en streaming des de l’espai 4 del Palau de la Virreina el divendres 12 de desembre de 2014 a les 19.30 hores.

En el transcurs de l'esdeveniment es premiarà d’una banda, tota la dedicació d’una persona a la cultura del joc al llarg de la seva vida, i de l’altra, els dos autors de jocs que més hagin destacat durant el 2014, en dues categories, absoluta i novells, votats per més de 500 autors de tot el món.

Aquesta votació ha estat possible per la col·laboració del portal nord-americà BoardGameGeek.com, un dels més grans i prestigiosos del món pel que fa als jocs de taula.

El premi a tota una vida de jocs el donarà un jurat format per especialistes en jocs i persones destacades del món cultural de Catalunya. Els guardons consisteixen en una elegant adaptació tridimensional del logotip del festival, creada especialment per als Premis Dau Barcelona.

Experiment col·lectiu

En aquesta edició també s'adequarà un espai del festival Dau Barcelona per dur-hi a terme un experiment amb format de joc sobre el comportament humà en la presa de decisions, com el que el 2012 i el 2013 van dur a terme un grup de científics de diferents universitats.

Enguany, l'experiment es diu Dr. Brain i anirà a càrrec d’un equip científic que l’ha dissenyat i el durà a terme, format per quatre universitats: Universitat de Barcelona (UB), Universitat Rovira i Virgili (URV), Instituto de Biocomputación y Sistemas Complejos (BIFI), Universidad de Zaragoza (UZ) i Universidad Carlos III de Madrid (UC3M) en col·laboració amb el col·lectiu Outliers.

L’experiment científic s’organitza amb l’Oficina de Ciutadania del BarcelonaLab, una iniciativa impulsada per la Direcció de Creativitat i Innovació de l’Institut de Cultura de Barcelona que rep el suport de RecerCaixa.

stats