BARCELONA

La setmana vinent es reprenen les obres dels dos túnels viaris de Glòries i les feines del nou parc

Les obres tindran una durada de 32 mesos i l'objectiu és enllestir-les el primer trimestre del 2021

La setmana vinent es reprenen les obres dels dos túnels viaris de la zona de Glòries i comencen les feines d'urbanització del futur parc en superfície que es crearà a l'espai. La primera intervenció que es farà consistirà a construir un pont rígid per protegir les estructures ferroviàries sota les quals passaran els dos nous túnels.

Aquestes intervencions s'han tornat a posar en marxa després que el mes d'abril del 2017 l'equip de govern decidís aturar-les a causa de diversos incompliments i endarreriments amb l'antic adjudicatari. En una visita a la zona, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha recordat que la nova licitació d'aquestes feines s'ha subdividint en cinc lots adjudicats a diferents empreses per "garantir la viabilitat de les obres". Alhora s'ha mostrat convençuda que "ara no les podrà aturar res".

El pressupost total d'aquestes intervencions és de 81,7 milions d'euros, dels quals 68,8 corresponen a l'obra civil dels túnels, que s'allargarà gairebé tres anys, i els altres 12,9 a la plaça, que estarà acabada a finals d'aquest 2018. El parc que anirà sobre la plaça de les Glòries ha de dotar la ciutat d'un nou pulmó verd.

Es preveu que les obres tinguin una durada de 32 mesos i l'objectiu és que la infraestructura entri en funcionament el primer trimestre de l'any 2021.