Salut
Societat 04/05/2011

S'incrementa el nombre de casos de xarampió a Catalunya

En els primers tres mesos de 2011 s'han notificat 80 casos. La gran mobilitat de persones entre països de la UE ha provocat la reintroducció del virus al nostre entorn

Redacció
1 min

BarcelonaEl departament de Salut ha fet públic que hi ha un increment de casos de xarampió. Durant els tres primers mesos de l'any s'han notificat un total de 80 casos de xarampió a Catalunya que afecten principalment persones adultes no vacunades. D'aquest, només una tercera part ha requerit hospitalització i tenen una bona evolució general, ja que es tracta majoritàriament d'adults joves.

Augment generalitzat

Situacions similars a la de Catalunya –on s'havia aconseguit eliminar el xarampió autòcton l'any 2000– s'estan produint també en altres comunitats autònomes. Aquest increment de casos és conseqüència de la gran mobilitat de persones, especialment entre països de la UE i, per tant, de la reintroducció del virus del xarampió al nostre entorn. Per això, el departament de Salut considera de "gran importància" mantenir la política de vacunació amb les dues dosis corresponents de la vacuna triple vírica als 12 mesos i als 4 anys. També s'aconsella administrar la vacuna triple vírica a les persones adultes de menys de 45 anys que no hagin estat vacunades contra el xarampió i que no tinguin constància d'haver patit la malaltia.

El xarampió és una de les malalties infeccioses més contagioses i pot arribar a ser greu en nadons i persones adultes. La seva simptomatologia consisteix en febre, congestió nasal, irritació de la gola, tos seca i conjuntivitis. De vegades, es poden observar petites taques blanques en la mucosa de la boca, però són difícils de distingir. Després d'uns quatre dies de l'inici de la simptomatologia general, apareix una erupció de taques vermelles, planes i de forma irregular, primer al darrere de les orelles i posteriorment s'estén al tronc, els braços i les cames.

stats