Societat 20/04/2014

'Skyline' de Barcelona des del MNAC

Les dues terrasses-mirador al terrat del Museu Nacional d'Art de Catalunya permeten descobrir una vista panoràmica fins ara inèdita de la ciutat

Ara
1 min

BarcelonaObertes al públic, les dues terrasses-mirador al terrat del Palau Nacional del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) permeten descobrir una vista panoràmica fins ara inèdita de la ciutat. El nou espai, que ocupa més de 1.200 metres quadrats, permet gaudir d'una visió de 360 graus de la ciutat i veure els principals edificis i monuments que conformen l''skyline' de Barcelona: des de la Sagrada Família a la Torre Agbar i els edificis de la Vila Olímpica, el port i l'Anella Olímpica. La visita a aquest espai està inclosa a l'entrada del museu.

Aquests miradors són també un espai imprescindible per tenir una visió de context de l'emplaçament del Palau Nacional a la muntanya de Montjuïc, així com del moment històric de la seva urbanització i de la construcció de l'edifici que alberga el museu, el 1929 en ocasió de l'Exposició Internacional.

Gran part del terrat és a partir d'ara visitable per al públic del MNAC, que pot circular des del mirador de la façana principal, orientat a l'avinguda Maria Cristina, fins al segon mirador, situat sobre els jardins del Palauet Albéniz, on també es troben els grans reflectors que il·luminen amb els seus feixos de llum el cel de la ciutat de Barcelona. Per anar d'un mirador a l'altre el visitant ha de camniar per una passarel·la que discorre a vint metres d'alçària entre les torres i les emblemàtiques cúpules del Palau Nacional.

stats