Llengua

Per què els socorristes de les Borges Blanques no entenen el català ni el parlen?

L'Ajuntament surt al pas de la polèmica al·legant que el concurs del servei el va guanyar una empresa de Jaén

ARA
1 min
Una imatge d'arxiu de la piscina municipal de les Borges Blanques que ofereix el consistori en la seva pàgina web

BarcelonaPolèmica a les Borges Blanques perquè els socorristes de la piscina municipal no parlen ni entenen el català. Un usuari ha denunciat a través de Twitter que dos dels tres socorristes de l'equipament, que va obrir les portes la setmana passada, i la responsable del bar no parlen ni entenen el català. De fet, no és l'única de les deficiències que explicita el veí: "Us recomano l'experiència a les piscines de les Borges. Altaveus portàtils, fumadors (un fins i tot a la piscina petita) i tant dos dels tres socorristes com la noia del bar [dient] que «en español, por favor».

L'Ajuntament ha sortit al pas de la polèmica i en una de les respostes a la piulada ha al·legat que el concurs del servei el va guanyar una empresa de Jaén. De fet, el consistori assegura que la normativa estatal els "obliga a realitzar el contracte d'adjudicació del servei de socorristes per concurs" i, entre les empreses que s'hi van presentar, la que va obtenir la millor puntuació va ser la de Jaén. "Per això no parlen en català", justifica el consistori, que també ha assegurat que "vetllarà" perquè es respecti la normativa i es compleixi "la prohibició de fumar" en les instal·lacions.

La resposta no ha convençut els tuitaires. Fins i tot la Plataforma per la Llengua hi ha dit la seva apuntant que l'Ajuntament pot establir clàusules lingüístiques en la contractació, i que encara que aquestes no existeixin, en cap cas l'empresa prestadora del servei pot incomplir la llei.

stats