Societat 06/01/2015

"Des de l'1 de gener que no tenia feina i ens ha tocat el Nen! Tenia el pressentiment que seria així"

L'administració número 4 de Leganés celebra el primer premi del sorteig de Reis, una sèrie que ha venut íntegra i repartida en un barri castigat per la crisi

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
L'administració número 4 de Leganés celebra el primer premi del sorteig de Reis. EFE

Leganés (Madrid)L'Stefan intenta obrir l'ampolla de sidra El Gaitero, però l'eufòria pot més que ell. L'ha d'ajudar la seva filla Ali, de 28 anys. No poden parar de saltar, i amb raó. El pare va perdre la feina l'1 de gener i avui els ha tocat un dècim del primer premi del Niño: 200.000 euros. "Algú m'estima molt, allà dalt!", diu cridant davant les càmeres de televisió l'Stefan. Fa 12 anys que va arribar de Romania a Leganés amb la seva dona. Dos anys després els seus fills també es van instal·lar a la zona obrera del sud de Madrid.

Ahir a la tarda va tenir un pressentiment, i quan passaven amb el cotxe per davant de l'administració número 4 de Leganés va demanar al seu fill de 14 anys, l'Andrei, que baixés i comprés un dècim del sorteig de Reis. Ell s'hi resistia, feia fred i no acabava d'entendre això del joc, però finalment va comprar un dècim del 55.487. "El número dels veïns del barri", deia a l'aparador.

I així ha estat. El primer premi del sorteig de Reis ha caigut íntegrament en aquesta administració, que ahir a la tarda va acabar de vendre les 40 sèries del número, un total de 2 milions d'euros que han caigut "molt repartits" entre famílies que "ho necessitaven", explica Ángel Fernández, que, juntament amb el seu germà Gustavo, treballen des de fa 28 anys en aquesta administració.

"Jo no tinc cap número, però avui és un dels dies més feliços de tota la meva vida. Hem repartit il·lusió!", diu radiant la Victòria. És la mare de l'Ángel i en Gustavo. Durant tota la seva vida ha estat al capdavant de l'administració, però fa quatre anys es va jubilar. Al llarg de gairebé tres dècades venent loteria havien repartit algun pessic de la grossa, però mai els havia tocat un primer premi.

Entre famílies

El premi ha estat tan repartit que ha tocat a famílies senceres. És el cas de la Rosario, que s'ha adonat que els havia tocat mentre parlava per telèfon amb la seva germana. El destí dels diners? Per a l'educació dels fills. La María i la Paca, en canvi, ja feien números: havien comprat dos dècims entre set amigues i aquest dimarts totes les famílies s'han acostat fins a l'administració a celebrar-ho.

Una ciutat amb sort

La sort no ha abandonat Leganés, una ciutat afectada per una crisi que per més que el govern espanyol digui que ja s'ha superat, encara toca de ple a moltes famílies, amb molts dels seus membres a l'atur. El 2013, l'administració número 8 d'aquest municipi madrileny va repartir la grossa de Nadal, i ara la número 4 s'ha endut el Nen. Els Fernández expliquen que servirà sobretot per tapar forats... "Pagar la hipoteca, però també tirar la casa per la finestra almenys algun dia", diuen amb una ampolla de cava a les mans.

stats