Societat 04/10/2016

Inhabilitat un any per impedir l'entrada d'un negre a la discoteca

El condemnat, que també haurà de pagar 5.500 euros, va colpejar la víctima després d'impedir-li l'accés

Ara
1 min
Macrooperació d'Hisenda contra el frau a les discoteques

BarcelonaUn any d'inhabilitació i 5.500 euros de multa. Aquesta és la condemna que el jutjat penal de Mataró ha imposat a un porter de discoteca que va impedir l'entrada al local a un ciutadà negre. Segons la sentència del cas, que ha portat l'entitat SOS Racisme, el jutge el condemna per un delicte de "denegació discriminatòria de prestació privada", que recull l'article 512 del Codi Penal. Segons l'entitat, aquesta és la primera sentència que es produeix a Catalunya que tipifica un delicte d'odi d'aquestes característiques, i per això confia que generi jurisprudència.

Els fets es van produir el juny del 2012, quan dos nois van intentar entrar a la discoteca Titus del Masnou. L'agent de seguretat encarregat de controlar l'accés va impedir l'entrada a un dels dos nois, que tot i així va aconseguir el vistiplau del responsable del local per poder entrar. El porter li va seguir impedint l'accés i després de pronunciar les paraules "el negre no entra" li va clavar un cop de puny que li va fer perdre el coneixement, li va trencar dues dents i el van haver de portar a urgències per rebre punts al nas i al llavi.

La condemna ha estat obtinguda per la conformitat de les dues parts i pel reconeixement dels fets per part del porter condemnat. En tot cas, SOS Racisme ha assegurat que casos visibles com aquest són només "la punta de l'iceberg", perquè la majoria de les víctimes d'aquest tipus de delictes decideixen no denunciar.

stats