Societat 28/06/2015

Un coet de l'empresa privada SpaceX esclata pocs segons després d'enlairar-se

L'aparell no anava tripulat. Portava material a l'Estació Espacial Internacional gràcies a un contracte amb la NASA. L'empresa és propietat del multimilionari Elon Musk

Ara
1 min

BarcelonaEl coet 'Falcon 9', construït i llançat per l'empresa privada SpaceX, ha esclatat pocs segons després d'enlairar-se des del Cap Canaveral, a Florida, segons ha informat la NASA. L'aparell, de 63 metres de llargada, portava dues tones de càrrega amb subministraments per a l'Estació Espacial Internacional i no anava tripulat.

2 minuts i 19 segons després de l'enlairament s’ha pogut veure com els fragments del coet queien a l’Atlàntic, tal com mostra aquest vídeo. Encara no ha quedat clar com s’ha produït el desastre.

La NASA està investigant la causa de l'explosió, segons ha explicat al seu compte de Twitter.

SpaceX és el nom amb què es coneix la companyia Space Exploration Technologies, propietat del multimilionari sud-africà Elon Musk, creador de PayPal i Tesla Motors. L'empresa proveeix l'Estació Espacial Internacional. És la primera companyia privada que ha aconseguit un contracte amb el govern nord-americà per dur a terme aquesta mena d'operacions.

Es tracta de la tercera missió de SpaceX que té problemes aquest any. La companyia té previst llançar la seva primera missió tripulada el 2017.

stats