Societat 25/01/2017

Subfusells, rifles, un Kalàixnikov i pistoles: l'arsenal d'un grup de traficants d'armes dirigit des de Castelldefels

Els sis detinguts comerciaven amb altres grups criminals, segons la Policia Nacional

Ara
1 min
L'arsenal confiscat per la Policia Nacional espanyola en l'operació

BarcelonaUn fusell d'assalt Kalàixnikov, dos subfusells metralladors, quatre rifles, una escopeta retallada, una escopeta de repetició, tres pistoles, un revòlver del calibre 357 –que també es fa servir en armes de caça major–, una pistola elèctrica, munició, armilles antibales i armes blanques. Aquest és l'arsenal que la Policia Nacional va confiscar en cinc escorcolls a Castelldefels, Mataró i Barcelona i que tenia una organització dedicada al tràfic d'armes, segons ha fet públic avui el cos policial.

Els agents van detectar l'any passat un grup encapçalat per un home d'origen marroquí que sospitaven que comerciava il·legalment amb armes. Arran de la investigació, van trobar indicis que apuntaven que venien armes a altres grups criminals. Van fer diverses reunions a Barcelona i al desembre van augmentar l'activitat i el cap va fer un viatge a Noruega. Després, va semblar que frenaven les operacions.

Però fa dues setmanes, el dia 11, els policies van veure que el cap, amb un altre membre del grup, carregava un cotxe aparcat davant de casa seva, a Castelldefels, amb material pesat. Quan marxaven cap a la sortida de la població els policies els van interceptar i els van arrestar a tots dos després de trobar-los armes al cotxe.

Gairebé alhora es van fer escorcolls als immobles on s'havia detectat que operava el grup, a Castelldefels, Mataró i Barcelona. En total es van fer sis detencions i als arrestats també els van trobar acreditacions policials falses o robades i prop d'un quilo de diferents menes de drogues. A la investigació també hi ha col·laborat la DEA, l'agència antidroga nord-americana.

stats