Societat 19/11/2014

Detingut per conduir begut, sense punts i envestir els Mossos

Es tracta d'un veí de Mollerussa (Pla d'Urgell) de 26 anys i nacionalitat ucraïnesa que ja ha estat posat en llibertat amb càrrecs

Efe
2 min

LleidaEls Mossos d'Esquadra han detingut un veí de Mollerussa (Pla d'Urgell) acusat de conduir amb una taxa d'alcohol superior a la permesa, fugir de la policia, envestir el cotxe dels agents que el perseguien i, a més, tenir el permís de conduir retirat temporalment per ordre judicial.

Segons han informat aquest dimecres els Mossos, els fets van tenir lloc el 15 de novembre, quan al voltant de les 22.40 hores els Mossos van rebre l'avís que hi havia una possible discussió a la població de Palau d'Anglesola, motiu pel qual una patrulla es va dirigir fins al lloc dels fets.

Quan els agents van arribar a la zona van veure un vehicle que feia un gir enmig del carrer i fugia.

Els Mossos van intentar aturar el vehicle, però el conductor no va fer cas de les indicacions i va envestir el cotxe policial just abans de fugir. Els fets van propiciar una persecució policial per la població de Palau d'Anglesola i, posteriorment, per un camí asfaltat que va cap al municipi de Bellvís.

Segons els Mossos, el vehicle fugit va circular en tot moment de forma temerària, sense respectar cap senyal de trànsit i posant en greu perill la integritat física dels usuaris de la via.

Durant el seguiment, el fugitiu va envestir de nou una patrulla en una acció que va provocar danys al vehicle policial i lesions lleus als agents que es trobaven al seu interior.

Finalment, els Mossos van aconseguir interceptar el vehicle a la població de Sidamon i van detenir el conductor.

Una vegada identificat, els agents van comprovar que el detingut tenia el carnet de conduir suspès temporalment fins al 27 de maig del 2015.

També li van fer la prova d'alcoholèmia, en la qual va donar positiu amb una taxa de 0,52 mg d'alcohol per litre d'aire expirat.

El detingut, un veí de Mollerussa, de 26 anys i nacionalitat ucraïnesa, ha estat acusat com a presumpte autor dels delictes de resistència i desobediència greu als agents de l'autoritat, conducció temerària, trencament de condemna i relatiu al trànsit i dues faltes de danys i lesions.

L'acusat, que tenia antecedents, va passar el 17 de novembre a disposició del jutge, que en va decretar la llibertat amb càrrecs.

stats