Societat 06/09/2014

Greu apunyalament entre dos sensesostre del "problemàtic" grup de la plaça Duc de Medinaceli de Barcelona

La víctima, un jove marroquí, es recupera a l'Hospital del Mar i la Guàrdia Urbana ja ha detingut l'agressor

Acn
2 min
Un sense-sostre, dels què habitualment freqüenten la plaça Duc de Medinaceli, on té la seu el Registre Civil de Barcelona, aquest dijous per la tarda / ACN

BarcelonaA la plaça Duc de Medinaceli de Barcelona, i rodalia, habitualment es reuneixen, beuen i dormen alguns sensesostre que la Guàrdia Urbana considera "problemàtics". S'estiren a les jardineres que hi ha al voltant de la font i tiren a terra totes les llaunes de cervesa que s'acaben. N'hi ha alguns que estan deteriorats físicament i sovint en un estat d'embriaguesa que els fa difícil mantenir l'equilibri. Els problemes de convivència van agreujar-se dimarts passat, amb un greu apunyalament d'un d'ells contra el més jove, un marroquí de 25 anys. L'agressor, algerià, ja l'havia atacat altres vegades, segons han explicat els seus companys a l'ACN. La Urbana ja va intervenir per una altra agressió al maig.

L'apunyalament del dia 2 va ser més greu que els anteriors. Segons el relat d'altres sensesostre va clavar-li un ganivet unes quantes vegades per l'abdomen amb la clara intenció de matar-lo. Els equips d'emergència van trobar el ferit amb grau de "semiinconsciència" i el fet de traslladar-lo d'urgència a l'Hospital del Mar va fer possible estabilitzar-lo.

Uns agents de la Guàrdia Urbana van sorprendre el sospitós poc després de cometre l'agressió. Una dona va identificar-lo com un dels dos que estava protagonitzant una discussió a la plaça de la Mercè, molt pròxima a la del Duc de Medinaceli. Escorcollant-lo va aparèixer un ganivet de 10 centímetres amb la fulla bruta de sang. Va quedar detingut.

Els Mossos d'Esquadra, que s'han fet càrrec de la investigació, van interessar-se per l'estat del jove marroquí el dia 3 al matí i van comprovar que evolucionava favorablement tot i la gravetat de les lesions. Des de llavors, els sensesostre que conviuen amb ell a la plaça l'han anat a veure sovint a l'hospital.

Els motius que han dut l'agressor a atacar en repetides ocasions amb tanta violència el jove no són clars. Els seus companys no entenen per què hi té aquesta fixació. Un d'ells, que com la resta tampoc vol ensenyar la cara ni dir com se diu, sí que demana que quedi per escrit el problema de fons que pateixen tots i que explica aquest i altres enfrontaments: "No tenim feina".

stats