Successos

Allunyen de la carretera tres lladres de camions que acumulaven un botí d’un milió d’euros

Els Mossos els relacionen amb almenys 25 robatoris, però no descarten que puguin ser més

2 min
Una càmera d'una àreea de servei va captar els saquejadors carregant el material robat en una furgoneta

BarcelonaUn grup de cinc homes havien pres el control del trànsit de mercaderies a l’autovia C-25 des de feia quatre mesos. Seguien els camions que portaven càrregues més valuoses –electrodomèstics, tecnologia o roba de marca– i quan el xofer parava en una àrea de descans aprofitaven el moment que dormia per obrir-li la porta del remolc i carregar el botí en una furgoneta que havien robat prèviament. A partir de les denúncies dels transportistes, els Mossos d’Esquadra van aconseguir arrestar tres dels lladres. El jutge d’Igualada que porta el cas els ha deixat en llibertat amb càrrecs, però ha dictat una ordre d’allunyament que els impedeix circular per la C-25 mentre duri la investigació.

Els Mossos relacionen els arrestats amb almenys 25 robatoris, tot i que no descarten que puguin ser més. Durant la investigació van localitzar el magatzem de Vilassar de Mar on els saquejadors acumulaven el botí per després col·locar-lo al mercat negre. Hi han trobat objectes per valor de més d’un milió d’euros. Els agents sospiten que només durant els últims quatre mesos els detinguts haurien robat productes valorats en més de 600.000 euros. També s’han recuperat tres furgonetes robades, que són les que el grup feia servir per als assalts.

Especialitzats en aquests assalts

Segons els Mossos, els detinguts s’havien especialitzat en aquest tipus d’assalts. Sortien cada nit a la recerca de camions i es fixaven en els que feien una ruta internacional i que portessin productes exclusius o de gran valor econòmic. Esperaven que el camioner s’aturés a les àrees de servei de Sant Pere Sallavinera i Gurb de la C-25 i quan els xofers dormien a la cabina els obrien el remolc amb una palanca.

Tot i que les zones de l’Anoia i Osona de l’autovia eren on més actuaven, els Mossos també els relacionen amb altres robatoris a les àrees de servei del Gironès i la Jonquera de l’AP-7. Els tres detinguts acumulaven diversos antecedents per altres delictes de robatori. 

stats