Successos
Societat Successos 14/04/2023

Una amenaça amb navalla als 15 anys i "reaccions violentes": així descriuen l'assassí de Canovelles

El jove, veí de les Franqueses del Vallès, feia poc que anava al camp de tir i normalment l'acompanyava el pare

3 min
Roger L.S. sortint de la comissaria de la Policia Nacional a Múrica.

Les Franqueses del VallèsDos agents uniformats van entrar a l'estació del Carme buscant l'assassí de Canovelles, Roger L.S. Unes 12 hores abans, un jove de 19 anys havia disparat cinc trets per l'esquena a l'encarregat d'un club de tir a tocar de Granollers. Va fugir segrestant fins a dos cotxes per arribar a Múrcia en una sola nit. L'últim el conduïen dues noies a qui el noi va forçar a fer, a punta de pistola, 600 quilòmetres. En Roger va baixar a una estació per seguir fugint en tren. Era al vestíbul quan van entrar els policies. S'hi van acostar lentament i quan el Roger els va veure va posar la mà a sota de la samarreta, intentant treure una pistola. Els dos agents se li van tirar a sobre i el van neutralitzar. "Per què no m'heu matat? Si hagués tingut temps, jo hauria disparat", deia, segons fonts policials, el Roger, que es resistia amb actitud violenta i intentava donar cops a tot allò que es trobava. Es van necessitar fins a sis agents per posar-li les manilles. A la nit, però, als calabossos de la comissaria va estar del tot immòbil, fred i sense parlar amb ningú.

Va estar així hores i hores fins que als calabossos de la Ciutat de la Justícia de Múrcia va demanar anar al lavabo. Allà, el seu comportament va tornar a canviar del tot. Un cop al passadís, es va posar a córrer i va començar a pujar escales. De nou, el van retenir i ell es va resistir de forma violenta. Aquesta cronologia de fets defineix, segons persones que han tractat amb ell, la personalitat del Roger, un noi de 19 anys de les Franqueses del Vallès. Callat, tímid i tancat la major part del temps. "De vegades, però, té reaccions agressives", comenta una persona que el coneix. Per exemple, va tenir problemes quan jugava a handbol. Fins i tot, només amb 15 anys, un dia va arribar al vestidor amb una navalla i va amenaçar un jugador del mateix equip. Llavors ja deia que volia ser militar.

És un noi de poques paraules. "El callat de la classe", comenta una altra persona. De fer poques activitats socials i d'anar molt amb el seu pare. Ell és el gran de dos germans i el seu pare, tot i que havia sigut taxista, fa tasques de vigilància de seguretat en polígons i també és porter de discoteca. I tampoc té un passat lliure de polèmiques. De fet, al Roger el van expulsar del club d'handbol perquè el seu pare va perseguir i amenaçar l'entrenador un dia que el seu fill no va jugar.

Roger L.S. dins del vehicle policial.

Normalment, pare i fill anaven junts al camp de tir. No va ser així el dia que el Roger va disparar contra l'encarregat de la galeria; aquell dia anava sol. Això sí, no feia gaire que hi anava, només uns mesos. També anaven plegats al gimnàs. El pare feia arts marcials i el fill peses. De nou, persones que hi van tractar en aquell ambient comenten que era callat i que el poc que deia era per explicar que s'estava preparant per ser militar. Es va apuntar a l'acadèmia: alguns diuen que no va passar les proves, d'altres que va demanar la baixa de forma voluntària. Sigui com sigui, des de fa uns mesos tornava a córrer pel seu poble. Havia canviat: persones que el van veure expliquen que havia guanyat molta musculatura. No treballava ni anava al gimnàs. On sí que anava regularment era a l'autoescola, on s'estava traient el carnet de conduir.

Fa uns quants anys, quan en tenia 16, ja va pagar l'entrada per treure's el carnet de moto en una altra autoescola, però no hi va tornar mai més. No tenia carnet ni vehicle propi i, de fet, el dia del crim va fugir a peu i va acabar segrestant un vehicle amb una conductora a dins a prop del camp de tir. El segon segrest, a la zona de Pedralbes, va ser un cotxe amb les dues joves que el van dur fins a Múrcia. Segons fonts consultades, hi va haver ordres contradictòries durant el trajecte: primer cap a València, després cap a Albacete i, finalment, rumb a Múrcia. Durant el viatge va haver-hi encara nous ensurts: de cop, va demanar que paressin perquè volia atracar una gasolinera. Ho va intentar dues vegades, però estaven tancades.

stats