Succesos

Aquests són els 10 delinqüents més buscats que s'haurien amagat a Espanya

Entre ells hi ha un home que hauria mort la parella a Sant Sadurní d'Anoia el 2023

ARA
4 min
Els 10 delinqüents més buscats per la Policia Nacional

BarcelonaLa Policia Nacional ha fet una crida per localitzar 10 delinqüents buscats per diferents jutjats estatals i internacionals –alguns des de fa més de deu anys– que podrien ser amagats a Espanya. Entre ells hi ha un home de 53 anys, al qual se li atribueix la mort violenta de la parella el mes de març del 2023 a Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès). Els delictes pels quals se'ls reclama són aquells amb les penes més greus, com ara homicidis, assassinats, violacions, abús sexual de menors i tràfic de drogues connectat a criminalitat organitzada d'alt perfil.

El cos policial creu que la col·laboració ciutadana pot ser fonamental per localitzar els fugitius i ha indicat que qualsevol persona que disposi d'informació els ho faci saber a través del correu losmasbuscados@policia.es o del telèfon 091. L'any passat la secció de fugitius de la policia espanyola va participar en la detenció de 390 pròfugs de la justícia.

Alberto Severo De Sousa Madureira

Homicidi

Està en cerca i captura des del març del 2023 per un delicte d'homicidi a Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès). La policia va obrir una investigació després de trobar un cos sense vida i amb signes de violència en un domicili de la localitat. La víctima –un altre home, de 41 anys, que treballava a la farmàcia local– és la parella del fugitiu. El delinqüent és prim, té la pell blanca, cabells castanys i ulls marrons.

Captura de pantalla 2024 07 08 a les 13.21.01

Jose Manuel Canela Vázquez

Tràfic de drogues

Conegut amb el sobrenom de Ferramache, és considerat un dels caps de la droga –concretament de l'haixix– més importants de la província de Huelva. Se'l busca des de l'any 2013 i acumula un llarg historial de condemnes contra la salut pública. El fugitiu fa 1,73 m, té els cabells castanys i rapats, amb una marcada alopècia i complexió atlètica. És altament perillós i tendeix a l'evasió.

Captura de pantalla 2024 07 08 a les 13.07.18

Segundo Cousido Vieites

Pederàstia

Va ser condemnat en sentència ferma a una pena de 32 anys de presó per abusar de menors utilitzant la seva condició de mestre de religió. Tenia a càrrec seu nombrosos menors, perquè organitzava activitats i campaments. Els fets pels quals se'l busca van passar el 2019 a la localitat de Cambados, a Pontevedra, amb motiu d'unes jornades de pelegrinatge a Santiago de Compostel·la. Té 42 anys, fa 1,80 m, és de complexió grossa, té la pell blanca i els cabells i els ulls foscos. No presenta una alta perillositat, però sí un alt risc d'evasió.

Captura de pantalla 2024 07 08 a les 13.06.41

Jesús Heredia Iglesias

Assassinat i tinença il·lícita d'armes

Està condemnat a 15 anys de presó per un delicte d'assassinat i a un any de presó per tinença il·lícita d'armes. Els fets pels quals se'l busca van passar el 2009 en un bar de la localitat de Talavera de la Reina, a Toledo. El fugitiu, de 46 anys, i una altra persona van posar fi a la vida d'un home que van atacar amb un ganivet i li van disparar unes quantes vegades després d'una discussió al local. Té 46 anys i els cabells castanys o rossos, la pell blanca i els ulls blaus i fa 1,64 metres. Se'l considera altament perillós i podria anar armat.

Captura de pantalla 2024 07 08 a les 13.05.16

Jonathan Montoya Rendón

Assassinat

És un sicari colombià de 39 anys buscat per un delicte d'assassinat amb traïdoria des del maig del 2023. El fugitiu va accedir el 2009 a l'Hospital 12 d'Octubre de Madrid on, en cooperació amb altres persones, va posar fi a la vida del capo colombià Leónidas Vargas, que en aquell moment estava hospitalitzat. Fa 1,86 metres, és de complexió atlètica i té els ulls i els cabells negres.

Captura de pantalla 2024 07 08 a les 13.03.39

Álvaro Pasquin Mora

Delicte contra la llibertat sexual

Té 32 anys i està en cerca i captura des del 2020. Fa 1,70 metres, és prim, té els cabells foscos i els ulls negres. Té tatuatges als dos costats de les cames i els avantbraços, així com una frase al pit que diu: "La suerte está echada".

Captura de pantalla 2024 07 08 a les 13.02.19

Domingos Manuel Pinto Coelho

Delicte contra la llibertat sexual

Està reclamat des de l'agost del 2023 per haver abusat de la filla des del 2010 fins al 2018, quan era menor d'edat. Té 51 anys i fa 1,66 metres, té els cabells canosos, ulls marrons i és de complexió atlètica. Té antecedents per delictes de naturalesa semblant.

Captura de pantalla 2024 07 08 a les 12.22.39

Baltasar Vilar Durán

Tràfic de drogues

Conegut amb el pseudònim de Saro, està condemnat a 45 anys de presó per delictes de tràfic de drogues. La seva especialitat consisteix en la conducció de planadores i se'l vincula al narcotràfic colombià. Té 67 anys, la cara allargada, els ulls blaus i els cabells de color castany i canós. En destaquen "la grandària de les orelles" i la nou prominent.

Sospitós 9

Marek Dawid Legiec

Tràfic de drogues

Està reclamat per les autoritats de Polònia per delictes de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal, per haver adquirit grans quantitats de substàncies estupefaents. Té 32 anys, és de complexió atlètica, té una piga a la templa esquerra i tatuatges a les cames, al coll i als braços, entre els quals destaca el d'una teranyina al colze.

Sospitós 10

Gregorio Navas Hernández

Delictes contra el patrimoni

Està especialitzat en delictes contra el patrimoni i, sobretot, en robatoris de cotxes. L'home té 37 anys i fa 1,74 metres d'alçada. Té la pell clara, els ulls foscos i tatuatges al braç dret i a la mà esquerra. Té cinc reclamacions judicials en vigor i se'l considera molt perillós.

Captura de pantalla 2024 07 08 a les 13.04.24
stats