Successos

Assassinen al Brasil un xef mallorquí que havia fugit a Sud-amèrica per evitar una condemna per estafa

Segons ha informat la policia brasilera, els cossos s'han trobat amb ferides de bala a la vora d'un riu

ARA Balears
2 min
La parella, en una imatge difosa per mitjans locals.

PalmaEl xef mallorquí David Peregrina Capó, de 53 anys, i la seva dona, la brasilera Érica da Silva Santos, de 38 anys, han estat assassinats al Brasil, segons han avançat mitjans del país llatinoamericà. L'home va partir a Sud-amèrica el 2012 per fugir de la justícia espanyola, després de ser condemnat per una estafa immobiliària a Mallorca, han informat mitjans locals.

Tal com ha publicat Diario de Mallorca, Peregrina era director d'una sucursal bancària a l'illa i durant els anys 2003 i 2004 va dirigir una trama que va estafar prop de dos milions d'euros amb la concessió de falses hipoteques. Després que s'escapés, l'Audiència de Palma va dictar dues ordres de detenció, tot i que ja han prescrit. L'home havia estat condemnat, fa més de deu anys, a dues penes de tres anys i nou mesos i dos anys i set mesos de presó, respectivament, per estafa, apropiació indeguda i falsedat documental.

L'assassinat va ser el divendres 24 de novembre, tal com va informar el diari brasiler G1, quan van trobar la parella morta, amb ferides de bala, al seu restaurant. D'acord amb les primeres informacions, els cossos es van trobar a la vora d'un riu on hi havia el seu establiment, a Porto Seguro, a l'extrem sud de l'Estat.

Es tracta d'una zona especialment turística al voltant del riu Buranhém, a la regió de l'illa Pau do Macaco. Amb el seu restaurant adreçat al turisme solien participar en festivals gastronòmics. El més recent va ser el Festival Esquina do Mundo, que es va fer entre l'1 i el 18 de novembre, també a Porto Seguro.

Enterrats a Itagirim

Ara com ara, la caserna de Porto Seguro investiga els fets, amb entrevistes a possibles testimonis, per determinar les circumstàncies, l'autoria i la motivació del delicte. Tant la Cambra de Gerents de Botigues de Porto Seguro com l'Associació Brasilera de Bars i Restaurants han publicat comunicats de condol adreçats a les famílies de les víctimes. L'endemà de trobar els cadàvers –aquest dissabte, 25 de novembre– es va fer la vetlla dels cossos a l'Ajuntament d'Itagirim, i després es van enterrar al cementeri de la ciutat.

stats