Successos
Societat Successos 20/05/2023

Un caça de l'exèrcit s'estavella a la base de Saragossa

El pilot ha pogut ejectar-se instants abans que l'avió caigués sense control

Ara
2 min
Un caça F-18 com el que s'ha estavellat aquest dissabte a Saragossa.

BarcelonaUn caça F-18 de l'exèrcit de l'aire que feia pràctiques d'exhibició s'ha estavellat a la base aèria de Saragossa. Amb tot, el pilot ha pogut activar el mecanisme d'ejecció a temps, cosa que li ha salvat la vida, però ha estat traslladat immediatament en un helicòpter medicalitzat del 112 a un hospital per les diverses lesions a les cames que ha patit. A les xarxes socials s'ha viralitzat un vídeo de l'accident en què es pot veure l'avió caient sense control.

Els fets han passat cap a les 12 al recinte de la base aèria. El pilot ha caigut molt proper a la tanca exterior de la instal·lació i en primer moment ha estat auxiliat per la Guàrdia Civil, però es descarten danys a civils. Segons han confirmat des del cos de seguretat espanyol, el caça ha patit "un problema" i s'ha estavellat instants després que el pilot aconseguís accionar la maniobra d'expulsió de la cabina. En caure, l'aparell s'ha incendiat i el caça ha quedat totalment desintegrat. Ara s'investiguen les causes.

Un caça F-18 com el que s'ha estavellat aquest dissabte a Saragossa.
Un caça F-18 com el que s'ha estavellat aquest dissabte a Saragossa.

L'exèrcit de l'aire i de l'espai ha confirmat que el pilot està conscient, que ja és a l'hospital i que la seva vida no corre perill. L'accidentat té molta experiència en maniobres –acumula més d'un miler d'hores de vol– i estava fent pràctiques.

Ensurt també a Empuriabrava

Aquest dissabte també s'ha viscut un ensurt a l'aeròdrom d'Empuriabrava, a l'Alt Empordà, quan una avioneta privada amb tres ocupants s'ha sortit de la pista quan intentava aterrar. Per causes que encara s'investiguen, el pilot no ha pogut frenar l'aparell i ha rodat per terra fins que ha xocat l'aeronau contra la tanca que delimita el recinte. Aquesta ha quedat ancorada a la cuneta circumdant, però, afortunadament, no hi ha hagut ferits.

Fonts dels Bombers de la Generalitat i dels Mossos han informat EFE que han estat alertats d'aquest incident a les 11.58 hores del migdia, encara que els bombers no han arribat a actuar perquè no hi havia persones atrapades a l'aparell, que serà retirat pels mateixos serveis de l'aeròdrom. De fet, els tres ocupants han sortit de l'aeronau pel seu propi peu.

stats