Successos
Societat  /  Successos 17/03/2023

El cadàver del Perelló portava deu mesos a dins d'un pou

Els Mossos detenen tres persones com a presumptes autors del crim

2 min
Imatge d'arxiu d'una cinta policial dels Mossos d'Esquadra.

BarcelonaEl cos sense vida que els Mossos d'Esquadra van localitzar dimarts al Perelló (Baix Ebre) és d'un home que va desaparèixer el mes de maig de l'any passat a Torreforta, nucli que pertany al municipi de Tarragona. El cadàver estava en un avançat estat de descomposició: pràcticament portava deu mesos al fons d'un pou mig buit, a uns 21 metres de profunditat. En tot aquest temps ningú el va localitzar. El pou és al costat d'una casa mig abandonada entre la carretera AP-7 i les vies del tren. Es tracta d'una zona amb poques cases que està a tocar de la platja. Els investigadors dels Mossos feia mesos que s'ocupaven d'aquest cas i dimarts al vespre van anar fins al pou, un dels molts que hi ha en aquest entorn amb molta aigua subterrània, i el van trobar.

Localització del cadàver

La resolució del cas es va precipitar dimarts. La policia investigava la desaparició d'un home en una oficina a Torreforta des del mes de maig passat. La principal hipòtesi dels Mossos és que es tractava d'un conflicte relacionat amb el tràfic de drogues i que el desaparegut en realitat podria estar mort. Fa tres dies la policia va aconseguir recopilar prou proves contra tres sospitosos i els va detenir. Alhora, el jutge va practicar com a diligències urgents la reconstrucció dels fets. Aquests dos passos van ser clau per arribar al cadàver: al matí els acusats entraven a comissaria, a la tarda els Mossos viatjaven fins al Perelló, a 63 quilòmetres de Torreforta, per acabar trobant el cos sense vida de la víctima. La confessió dels investigats, doncs, va ser fonamental.

Els detinguts van passar a disposició judicial aquest dijous, dos dies després de la troballa del cadàver, i el magistrat va decretar presó provisional, comunicada i sense fiança per a un d'ells. Per als altres dos va ordenar presó provisional amb fiances de 10.000 euros i 5.000 euros respectivament. La causa està oberta per homicidi o per assassinat, i serà l'evolució de la investigació la que determini el grau d'intencionalitat dels presumptes autors. La principal hipòtesi és que els detinguts haurien matat l'home el maig del 2022 per un problema de drogues i l'haurien transportat fins al pou del Perelló, molt a prop de l'AP-7, l'autopista que connecta Tarragona amb les Terres de l'Ebre.

stats