Successos
Societat Successos 07/03/2023

"A Camarles som com una gran família: qui més qui menys tenia un lligam amb els nois"

L'Ajuntament decreta set dies de dol per la mort dels tres adolescents mentre continua la investigació de les causes del sinistre

3 min
Un membre del club de futbol de Camarles mirant el crespó negre col·locat a les grades com a mostra de condol per la mort dels tres adolescents, jugadors de l'entitat, en un accident de trànsit.

Camarles (Baix Ebre)"És una carretera que la gent del poble hem fet moltes vegades per anar a treballar a la temporada de la fruita dolça de la Ribera d'Ebre. Creuar la serra de Cardó pel darrere ens surt més a compte que anar a voltar per Tortosa. La carretera no és dolenta, però és cert que hi ha algun revolt una mica complicat", explica la Cristina, veïna de Camarles. Després del cop emocional, ella i molts camarlencs intentaven aquest dilluns buscar resposta al dolor per la mort de tres adolescents del poble d'entre 12 i 16 anys, com si saber les causes de l'accident pogués atenuar, encara que només sigui una mica, el plor.

La tragèdia va ocórrer diumenge, cap a les quatre de la tarda, als primers quilòmetres de la carretera TV-3022 que uneix el Perelló i Rasquera. Els tres menors eren jugadors de la categoria infantil i juvenil del CF Camarles i en el moment de l'accident es dirigien al Pinell de Brai a veure un partit de futbol entre l'equip d'aquest municipi i el CF Camarles B, de la Quarta Catalana. El cotxe, un Peugeot 206, va envair el carril contrari, es va precipitar per un barranc de vint metres i es va incendiar. Només en va sortir viu el conductor, de 19 anys, que continua ingressat a la unitat de cures intensives (UCI) de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona. Un partit que havia de ser una festa amb desenes d'aficionats del Camarles a les grades per animar l'equip visitant va acabar sobtadament entre llàgrimes. El partit es va aturar a la mitja part, poc després que se sabés la notícia.

"Tot just després de l'accident, la notícia va córrer com la pólvora per WhatsApp. Estem consternats perquè a Camarles som com una gran família, qui més qui menys té algun tipus de parentiu o amistat amb les víctimes. Mon fill, per exemple, era amic d'un dels xiquets que ha mort. I aquesta pena no té nom. Encara no m'he atrevit a trucar a la seva mare, perquè no em puc ni imaginar com deu estar", comenta la Cristina. "A mi se me n'ha anat la gana. El meu net anava a classe amb un dels xiquets i no paro de pensar que li hauria pogut tocar a ell", explica al seu costat una senyora més gran.

Atenció psicològica a l'institut

Aquest dilluns al migdia, uns 200 veïns de Camarles —el poble té poc més de 3.000 habitants— s'han concentrat davant l'Ajuntament on s'ha celebrat un ple extraordinari que ha acabat amb un minut de silenci. El consistori ha decretat set dies de dol i les banderes onegen a mig pal. Dos crespons negres també presideixen l'entrada i la grada de l'estadi municipal.

Unes 200 persones, entre amics, familiars i veïns s'han aplegat davant de l'Ajuntament de Camarles aquest migdia per recordar els tres adolescents morts en l'accident de trànsit d'aquest diumenge.

Els adolescents seran acomiadats aquest dimarts en tres funerals per separat a l'església de Sant Jaume de Camarles. Per la seva banda, el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) ha reforçat l'atenció psicològica dels familiars, però també de la comunitat educativa de l'institut de Camarles on estudiaven els adolescents i de l'entorn esportiu. L'accident es va produir a la sortida del nucli urbà del Perelló, en una zona que està ben asfaltada i en un revolt no gaire pronunciat. El cotxe, però, va sortir de la via just en el punt on no hi havia guarda-raïl. Els Mossos d'Esquadra continuen investigant les causes exactes de l'accident.

stats