Successos
Societat Successos 11/05/2023

Assassinat a Riudarenes: uns ossos al mig del bosc i una plantació de marihuana

Ingressa a la presó un home de 52 anys per la seva presumpta relació amb la mort violenta d'un altre de 29

2 min
Imatge d'arxiu d'un operatiu policial a una plantació de Marihuana a una zona boscosa i amagada

BarcelonaD'una desaparició a un assassinat, i tot per una plantació de marihuana. El 4 de març els Mossos d'Esquadra van rebre una denúncia a la comissaria de Santa Coloma de Farners: feia massa temps que ningú sabia res d'un home de 29 anys. Hi va anar una persona del seu entorn, i ja va deixar clar que no feia gaire bona espina. Va explicar que vivia a la urbanització Can Fornaca de Riudarenes amb un altre home vigilant una plantació de marihuana. La relació entre tots dos, segons l'amic, era complicada i havien protagonitzat més d'una baralla.

Veient això, els Mossos de seguida van relacionar la desaparició amb el crim organitzat i el tràfic de drogues. De fet, en les primeres indagacions a la casa, la policia va detenir l'altre home per un delicte de salut pública i van desmantellar la plantació. Segons fonts properes al cas, de seguida van veure que tot semblava més un assassinat que una desaparició. Les mateixes fonts apunten que van trobar restes de sang a l'habitació del desaparegut, en un cotxe i en algunes peces de roba. Faltava, però, una prova fonamental: el cadàver.

La hipòtesi de l'assassinat es va confirmar el 17 d'abril: en una zona boscosa propera a la casa de Riudarenes van localitzar el cos sense vida del desaparegut després d'un ampli dispositiu de cerca de la policia que va durar setmanes. Segons fonts properes al cas, es van trobar les restes òssies de l'home. Pels voltants també hi van trobar un ganivet, que podria ser l'arma homicida, que van utilitzar mentre la víctima dormia, tal com apunta l'ACN.

El 8 de maig la policia va detenir la mateixa persona que ja havia arrestat per possessió de droga, aquest cop per la seva presumpta relació amb una mort criminal. L'investigat té 52 anys i al poble de Riudarenes és conegut com El Seco. Després de passar avui a disposició judicial ha ingressat en presó preventiva. Segons fonts judicials, només ha respost a les preguntes de la seva defensa i s'ha declarat innocent. La causa està oberta per assassinat.

stats