Successos
Societat Successos 20/12/2022

Culpable l’acusat d’assassinar i ocultar el cadàver de Janet Jumillas

El jurat no s'ha cregut la versió exculpatòria de l'home que va ser l'últim a veure-la viva a casa seva

ARA
2 min
Un dels detinguts sortint del domicili de Cornellà després de l'escorcoll en què van trobar restes de sang de la víctima.

BarcelonaUn jurat popular de l’Audiència de Barcelona ha declarat per unanimitat culpable d’assassinat amb traïdoria l’acusat d'haver matat Janet Jumillas. Els membres del tribunal han considerat provada la versió de la Fiscalia i l’acusació particular, que assegurava que Jumillas va ser atacada per sorpresa i va rebre ganivetades al coll i a l’esquena el març del 2019 a Cornellà de Llobregat. L’autor del crim, a posteriori, hauria netejat el pis i s’hauria desfet del cos, que no va ser trobat fins al cap de dos mesos enterrat en un descampat del Prat de Llobregat.

La víctima hauria anat a casa de l'assassí el matí del 13 de març per cobrar un deute d’uns trenta euros relacionat amb drogues. Jumillas va estar desapareguda durant dos mesos, fins que els agents de la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos van recollir restes de la seva sang al domicili de l’acusat. La Fiscalia demana 19 anys de presó perquè l’autor dels fets no va col·laborar amb la justícia, no va demanar perdó a la família i no va dir on era enterrada la víctima.

El jurat popular no s'ha cregut la versió de l'acusat, que assegurava que era innocent i que un home i una dona desconeguts van aparèixer de cop al seu pis quan ell era amb Jumillas. I va afegir que van clavar-li un cop al cap i van exigir-li diners. Després, ell hauria anat al cotxe a buscar el moneder i quan va tornar es va trobar el pis ple de sang: ja no hi eren ni els desconeguts ni Jumillas. Els membres del jurat tampoc han considerat que l’autor dels fets tingués les facultats alterades pel consum de drogues en el moment de l’assassinat, tal com van assegurar diversos pèrits forenses durant el judici.

La prova clau: la ubicació dels mòbils

Algunes de les proves clau del cas han estat la coincidència de la ubicació dels dos telèfons mòbils al lloc i el moment del crim i també en el trajecte des de casa de l'acusat fins al descampat on va ser enterrat el cos al Prat de Llobregat. A més, els Mossos també van veure com l’acusat tirava en un contenidor draps que havia fet servir per netejar la sang de la víctima.

Des d’un primer moment ja es va sospitar que la desaparició no era voluntària. El 13 de març del 2019, Jumillas va sortir de casa a primera hora del matí per portar els seus dos fills a l’escola. Segons va explicar la família, més tard va anar a les oficines de l’Agència Tributària de Cornellà per fer una gestió i va enviar un missatge de veu al seu cosí per quedar a l’hora d’esmorzar. La víctima mai va arribar a la cita.

stats