Societat 09/05/2019

El sospitós de matar la dona desapareguda a Cornellà, a presó

El jutge li atribueix un homicidi amb ocultació del cadàver perquè el cos de la víctima no s'ha trobat

Pau Esparch
2 min
Un dels detinguts sortint del seu domicili de Cornellà, custodiat pels Mossos, després de l'escorcoll

BarcelonaPresó provisional sense fiança per a l'home de 32 anys detingut per la desaparició d'una dona, fa dos mesos, a Cornellà de Llobregat. El jutge ha acordat la presó per un delicte d'homicidi amb ocultació del cadàver. Fins ara no s'ha trobat el cos de la desapareguda, però els Mossos d'Esquadra van localitzar restes durant l'escorcoll del domicili de l'home, ubicat a Cornellà, que apunten que la dona és morta. Segons la investigació, el pis va ser l'escenari del crim. L'altre detingut per aquest cas, de 23 anys i veí del Prat, ha quedat en llibertat provisional amb mesures cautelars per un delicte d'encobriment.

La fiscalia ha demanat presó provisional per al presumpte autor del crim de la dona. El jutjat d'instrucció número 4 de Cornellà, que porta el cas de la desaparició, ha acceptat enviar-lo a la presó perquè no consta que l'home tingui una feina estable i el seu arrelament familiar és "reduït", encara que vivia en parella al domicili on es va cometre el crim. Segons el jutge, aquest poc arrelament no descarta el risc de fuga "evident" del detingut per la gravetat de les penes que se li poden imposar. El jutjat també ha avançat que se li poden atribuir altres delictes quan es trobi el cos de la víctima.

En aquest sentit, el jutge ha subratllat que, tot i la tasca de la investigació, el fet que no hagi aparegut el cadàver "suposa que continua existint un risc de destrucció o ocultació de proves", de manera que això motiva la presó preventiva. L'últim cop que la família va veure Janet Jumillas, de 39 anys i veïna de Viladecans, va ser el 13 de març. Des d'aleshores la policia ha punxat els telèfons dels sospitosos, ha analitzat la geolocalització dels seus mòbils, ha examinat tant els seus correus com les xarxes socials i els ha fet un seguiment per tenir proves de la seva relació amb la desaparició criminal.

Els Mossos van detenir dimarts els dos homes, tots dos de nacionalitat espanyola, en un dispositiu en què també van escorcollar els seus domicilis, a Cornellà i al Prat. Els dos detinguts són coneguts de la víctima, tot i que en principi cap dels dos hi mantenia una relació sentimental. El pis on vivia l'home que ha entrat a la presó està situat a menys d'un quilòmetre de l'aparcament on es va trobar el cotxe de la dona després de la seva desaparició, a prop de les oficines de l'Agència Tributària del municipi. El 13 de març la dona va sortir de casa amb els seus dos fills menors d'edat, els va portar a l'escola i va anar a Cornellà a fer una gestió a l'Agència Tributària.

stats