Societat 07/05/2019

Dos detinguts per la desaparició d'una dona fa dos mesos a Cornellà

Els Mossos escorcollen un domicili i busquen proves per obtenir més pistes

P.e.
2 min
Un dels detinguts sortint del seu domicili de Cornellà, custodiat pels Mossos, després de l'escorcoll

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut dues persones per la desaparició d'una dona fa dos mesos a Cornellà de Llobregat. Els agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) han desplegat un dispositiu que, a part de les dues detencions, també ha implicat un escorcoll al domicili d'un dels arrestats. La casa està situada a menys d'un quilòmetre de l'aparcament on es va trobar el cotxe de la dona.

L'últim cop que la família va veure Janet Jumillas va ser el 13 de març. La dona, de 39 anys i veïna de Viladecans, va sortir de casa amb els seus dos fills menors d'edat. Els va portar a l'escola i va anar a les oficines de l'Agència Tributària de Cornellà a fer una gestió, segons va explicar la seva família. Jumillas va enviar un missatge de veu a un cosí per quedar a l'hora d'esmorzar, però ella ja no va arribar.

La família de Jumillas va denunciar la seva desaparició l'endemà i cinc dies després sense saber res d'ella es va localitzar el seu cotxe en un aparcament a prop de l'Agència Tributària de Cornellà. El vehicle estava estacionat correctament i no hi havia senyals de violència. Tampoc hi havia indicis que el cotxe hagués sigut forçat. La unitat central de persones desaparegudes dels Mossos va assumir la investigació del cas, que ara ha derivat en les detencions.

Els agents han buscat proves al domicili escorcollat de Cornellà, amb la presència del detingut que hi viu i amb l'objectiu d'obtenir més pistes sobre la situació de la dona. Un dels arrestats és un conegut de la desapareguda, tot i que en principi cap d'ells hi mantenia una relació sentimental. El dispositiu dels Mossos continua obert i no es descarten més detencions ni escorcolls.

Els Mossos escorcollant el domicili d'un detingut, a Cornellà de Llobregat

Interrogatoris al seu entorn

El jutjat d'instrucció número 4 de Cornellà, que porta el cas, ha decretat el secret de sumari. Des de la seva desaparició, els Mossos han interrogat l'entorn de la dona, tant la seva família com els amics, per intentar esbrinar què va passar. Des de fa setmanes, la policia treballava amb la hipòtesi que es tracta d'una desaparició criminal.

La família, que explica que el mòbil de la dona va deixar de funcionar el mateix matí que va ser vista per últim cop, sempre ha sospitat que la seva desaparició no és voluntària.

stats