Societat Successos 06/12/2021

Un intern de Brians 2 agredeix i deixa inconscient un funcionari de presons

Justícia estudia presentar-se com a acusació particular contra l'autor de l'atac

ARA
2 min
Concentració de funcionaris de Brians 2 la setmana passada per exigir més seguretat

BarcelonaUn funcionari de Brians 2 va patir diumenge una "greu agressió" per part d'un intern, segons va denunciar el sindicat professional de presons de la UGT. Fins al lloc de l'agressió s'hi va desplaçar un helicòpter medicalitzat del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) preparat per evacuar-lo. Els funcionaris de presons han reclamat en reiterades ocasions més seguretat als seus llocs de treball. El malestar ha anat a més després que la setmana passada un reclús arranqués un tros de dit a un funcionari de Quatre Camins.

La direcció general d’Afers Penitenciaris del departament de Justícia ha explicat aquest dilluns que està estudiant presentar-se com a acusació particular contra l'autor de l'atac. També ha concretat com van anar els fets: un intern, "visiblement alterat", va empènyer el cap d'unitat del servei interior del mòdul 4 i l'agredit va caure a terra. Com a conseqüència, el treballador es va donar un cop al cap i va quedar inconscient. Els serveis mèdics del centre el van atendre en un primer moment abans de ser evacuat pel SEM en helicòpter a l'Hospital de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat. L'home està ingressat a l'hospital.

La conselleria ha explicat que després de l'agressió l'atacant va ruixar amb gel hidroalcohòlic els funcionaris que hi havia i també a ell mateix i va treure un encenedor, motiu pel qual se'l va immobilitzar i traslladar al departament de règim tancat. Aviat serà canviat de presó.

Debat entre sindicats i Govern

Davant d'aquest nou incident, el sindicat UGT ha llançat un retret a la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró: "¿Fins quan està disposada a continuar posant en perill la vida dels seus treballadors?" El Govern ha lamentat i condemnat "enèrgicament" aquesta nova agressió i ha assegurat que treballa per implantar mesures que evitin aquestes situacions. Precisament, aquest divendres un centenar de funcionaris es van manifestar al voltant dels centres Brians 1 i Brians 2 per demanar més mesures de seguretat als seus llocs de treball.

El presumpte agressor és un condemnat per dos delictes de conducció sota la influència de l'alcohol o les drogues i per tres delictes de conducció sense permís, que sumen una condemna acumulada de 26 mesos i 16 dies, més 3 mesos i 165 dies per responsabilitat personal subsidiària.

stats