Successos

Denuncien un incendi provocat que deixa sense internet diversos municipis de Lleida

Movistar assegura que aquest dimarts van boicotejar una de les seves instal·lacions de fibra òptica

2 min
El telèfon mòbil és una de les eines que faciliten l’exercici del control de la parella.

BarcelonaLa companyia Movistar ha denunciat un incendi provocat en una instal·lació de telecomunicacions entre Lleida i Mollerussa que ara mateix està afectant els serveis de telefonia i internet en diversos municipis de la demarcació de Lleida. De moment, ni l'empresa ni Protecció Civil poden concretar l'afectació, tot i que, segons fonts consultades per l'ARA, entre les zones que no tenen cobertura hi ha diversos punts del Pla d'Urgell, la Segarra i de Lleida capital. Sobretot la incidència està en la fibra òptica, però també afecta en alguns casos la cobertura.

"Moltes oficines de la Generalitat de Catalunya a la zona, com alguns Centres d'Atenció Primària de Salut de la zona, han estat afectades per aquesta avaria", afirma Protecció Civil en una nota interna a la qual ha tingut accés l'ARA. En el mateix document, la Generalitat admet que, de moment, "no hi ha previsió de restabliment del servei". Davant d'això, Protecció Civil ja ha posat en prealerta el Procicat. Segons les primeres informacions, la incidència va més enllà dels clients de Movistar, ja que altres companyies depenen del seu servei. "L'avaria provocada per aquest incendi provocat té una gran afectació als serveis de telefonia i Internet a la zona de la demarcació de Lleida, sense poder establir el nombre total d'afectats", conclou Protecció Civil en la nota interna.

Segons fonts pròximes a Movistar, aquest dimarts a les cinc de la tarda van tenir coneixement que una de les seves instal·lacions havia estat boicotejada. Concretament era una tapa de ferro que cobria diversos cables de fibra òptica. Quan hi van arribar, asseguren les mateixes fonts, van veure la tapa aixecada i els cables cremats. Els Mossos d'Esquadra, segons fonts policials, ja estan investigant aquests fets, tot i que encara no s'aventuren a valorar si l'incendi va ser provocat. Per aquests fets no va caldre l'activació dels Bombers. Des de Protecció Civil recorden que encara que els clients de Movistar no tinguin cobertura, en cas d'emergència poden trucar al 112 perquè es vehicularà a través d'un altre senyal.

stats