Detenen a Barcelona un dels fugitius més buscats d'Europa

El presumpte traficant d'heroïna residia amb la seva família en una urbanització de luxe de la capital catalana

ARA
2 min

BarcelonaEl fugitiu E.K., conegut amb l'àlies de Dec, ha estat detingut aquesta setmana a Barcelona. Era un dels pròfugs més buscats d'Europa i era considerat per les autoritats policials d'Eslovènia com un "objectiu d'alt valor". El detingut vivia en una urbanització de luxe a tocar d'un camp de golf de la capital catalana, on la Policia Nacional l'ha arrestat després d'establir un complex sistema de vigilància, en col·laboració amb la policia eslovena, per atrapar-lo. El vigilaven des d'una zona boscosa i llunyana per no alertar els veïns de la urbanització i finalment l'han arrestat agafant-lo per sorpresa, tal com es pot veure al vídeo de l'operació.

La policia buscava E.K. per ser un dels responsables de transportar més de 300 quilos d'heroïna des de l'Iran fins a Eslovènia. Els fets van passar entre el març del 2018 i el maig del 2019 quan, segons el relat policial, juntament amb quatre persones més, E.K. va comprar la droga i en va organitzar el transport fins a Eslovènia per vendre-la allà. Els narcotraficants van col·locar l'heroïna en bosses a l'interior d'un contenidor d'un vaixell que va arribar al port eslovè de Koper. Des d'allà, la droga va ser traslladada als magatzems d'una empresa. E.K. i una altra persona es van desplaçar fins allà per recollir els paquets amb dos vehicles. Per aquests fets el fugitiu s'enfronta a deu anys de presó.

Detingut un traficant de marihuana alemany

La Policia Nacional també ha detingut un pròfug alemany en una altra operació a Barcelona. L'home està relacionat amb el tràfic de marihuana i s'enfronta a 18 anys de presó. L'arrest s'ha dut a terme a les portes d'un hotel de la ciutat, on el fugitiu estava acompanyat per dues persones. Durant la detenció, el delinqüent ha reaccionat "amb gran violència", segons la policia, i ha provocat lesions a dos dels agents. L'home ha fugit corrents i se l'ha atrapat quan intentava saltar una tàpia.

stats