Successos
Societat Successos 21/09/2022

Detenen una cuidadora per matar una dona de 85 anys a Reus

L'arrestada feia només dos mesos que treballava a casa l'anciana

2 min
Dos agents dels Mossos sortint de l'edifici

Reus"No entenem res. No ho podem comprendre", lamentava aquesta tarda una de les filles de la senyora de 85 anys que ha mort assassinada aquesta matinada al seu pis de Reus. La filla viu amb el seu marit a la mateixa escala que la mare, però no ha sentit absolutament res. "Una veïna que viu més a prop ens ha explicat que, de matinada, ha sentit un gemec. Però ja em diràs tu, un gemec!", explicava el marit de la filla. Els dos estaven lamentant que encara no havien parlat amb els Mossos d'Esquadra en el moment just que dos agents han entrat a l'edifici i, ja lluny dels periodistes, els han pres declaració. Com ells dos, gairebé ningú en tot el carrer entenia res. Els veïns, preocupats, preguntaven als periodistes i insistien que es tracta "d'un barri molt tranquil". Gairebé no s'acabaven de creure el que sentien.

Aquest dimarts a la matinada el servei d'emergències ha rebut una trucada en què una dona alertava que l'anciana a qui cuidava havia patit un accident. Una ambulància ha arribat poc després al camí vell de Riudoms, a Reus, per atendre la víctima, però ja era morta. Els Mossos s'han desplaçat fins al lloc dels fets i han avisat el jutjat de guàrdia i el metge forense. Al final, després de l’anàlisi forense, alguna cosa els ha fet sospitar i han detectat indicis de criminalitat. Finalment, els Mossos han arribat a la conclusió que la cuidadora, que convivia amb la víctima, havia matat la dona i l’han detinguda com a presumpta autora del crim. La policia treballa ara per aclarir-ne el mòbil.

"Només feia dos mesos que l'havíem contractat", ha explicat la filla en declaracions a l'ARA. També ha dit que la dona estava molt delicada i que, entre altres coses, tenia problemes al ronyó i periòdicament havia de fer diàlisi.

De la desena de veïns consultats, només una dona, per culpa de l'insomni, tenia el relat dels fets, tot i que ignorava el desenllaç final. "Encara no eren les dues de la matinada quan m'ha despertat la llum d'una ambulància", ha afirmat l'Antònia. Poc després ha vist el fill de la dona que arribava al portal corrent i nerviós. "Li costava posar la clau al pany i tot", ha detallat la veïna. Una estona més tard, a les quatre de la matinada segons aquesta veïna, ha arribat la policia. "Pensava que havia caigut o una cosa així", explicava confusa després de saber que havien assassinat la seva veïna. La cuidadora està detinguda a la comissaria central dels Mossos d'Esquadra a Tarragona i previsiblement passarà aquest dijous a disposició judicial.

stats